Escapa't al Matarranya - 3 dies i 2 nits

Valorar aquest article
(4 vots)

meridatge

Aquest programa es pot fer entre l'1 juliol i el 30 de setembre a partir de 2 persones. Per altres dates consulteu-nos.


Una escapada al Matarranya descobrint espais emblemàtics amb guies titulats. De la seva mà caminarem per descobrir els seus paisatges i els pobles més interessants d'aquesta regió aragonesa de cultura catalana. La nostra proposta és una experiència de viatge propera al Matarranya, un petit hotel familiar amb 8 habitacions en un petit poble dins de la natura, Beseit.

Informació addicional

 • Punts forts:

  Un viatge en família o amb amics per a un grup de 2 a 8 persones i adaptat segons la tipologia del grup. La proposta és de tres dies i dues nits de sortida, que es poden realitzar durant la setmana i amb entrada dilluns i sortida el dimecres, o amb entrada el dimecres i sortida el divendres o finalment entrada el divendres i sortida el diumenge.

 • Itinerari:

  Dia 1: Dilluns/Dimecres/Divendres

  12:00 h. Arribada a Beseit. Arribarem a l'hotel. Recepció i passeig pel poble de Beseit. Portals de la muralla s. XIX-XVI, església de Sant Bartomeu s. XVIII, Ajuntament del s. XIV i els seus molins paperers del segle XVIII.

  13:00 h. Viatjarem fins al riu Ulldemó, concretament a les coves de Bertrols, allà prepararem un pícnic estiuenc; amanida, truita de patata, pernil, etc. Recomanable portar banyador per gaudir d'un dels paratges més bonics del Matarranya.

  17:00 h. Passeig i visita guiada per la població de Vall-de-roures. Visita interior al castell Episcopal del s. XV i Església Arxiprestal de Santa Maria la Major del s. XIV, passeig pels carrerons medievals del poble i plaça major amb l'Ajuntament renaixentista del s. XVI, palauets renaixentistes, pont de pedra i portal de Sant Roc s. XIV.

  19:30 h. Fi de la visita guiada.

  20:30-21:00 h Sopar al restaurant de l'hotel. Cuina local i d'autor.

  Dia 2: Dimarts/Dijous/Dissabte

  8:00 h. Esmorzar a l'hotel.

  9:00 h. Anirem cap al paratge del Parrissal. Petita excursió al naixement del riu Matarranya, recorregut de 9 km en cas de completar tota l'excursió fins als Estrets del Parrissal. Es tracta d'una ruta fàcil al costat del riu Matarranya, la ruta transcorre per passarel·les de fusta i un antic camí per contemplar un paisatge únic, amb el riu i les roques calcàries amb formacions d'agulles de pedra gegants.

  12:30 h. Fi del recorregut i ens desplacem fins a La Fresneda.

  13:30-14:00 h. Dinar al restaurant de l'Hotel el Convent de La Freixneda.

  17:00 h. Petit passeig per La Freixneda, carrer Major i antic call jueu, Palau de l'Encomienda del s. XVI i la Casa Consistorial del s. XV.

  17:30 h. Després, ruta per carretera de La Freixneda fins a la Portellada. Visita al Salt de la Portellada, espectacular cascada del riu Tastavins. Continuarem per carretera fins al poble de Ràfels, des d'allí la ruta es desviarà per una pista forestal pavimentada que recorre el riu Tastavins fins al poble de Fontdespatla.

  18:30 h. En aquest poble visitarem la Casa Belsa, un singular palauet del s. XVII que presideix la nova plaça de la vila de Fontdespatla, un poble fundat al s. XII amb l'empenta de la primera repoblació d'aquesta regió pels cristians del nord; catalans i occitans.

  19:30 h. Tornarem al poble de Beseit.

  20:30-21:00 h Sopar al restaurant de l'hotel. Cuina local i d'autor.

  Dia 3: Dimecres/Divendres/Diumenge.

  8:30 h. Esmorzar a l'hotel.

  9:30 h. Passeig pel poble de Cretes, església renaixentista, portals de muralla, portal de Sant Antoni, Casa Turull, masmorres de l'Ajuntament.

  10:30 h. Carretera cap a Calaceit, ens aturarem a les tombes d'enterraments ibèrics del s. VI aC.

  11:45 h. Per la carretera ens aturarem al Tossal Redó de Calaceit, un antic poblat ibèric del s. VIII aC.

  11:30 h. Arribada a la població de Calaceit. Passeig per la població, carrer Major, carrer Maella, palaus barrocs, ajuntament del s. XVII, Casa Jasa, Casa Moix, església barroca de l'Assumpció s. XVIII i visita al Museu Arqueològic de Juan Cabré.

  13:00 h. Vermut típic en el Raconet de la Plaça a Calaceit.

  14:00 h. Pícnic a l'ermita de Sant Cristòfol. Després, proper a l'ermita, visita al monumental poblat ibèric de Sant Antoni de Calaceit dels s. V-III aC.

  17:00 h. Fi dels nostres serveis.

 • Algunes imatges:
 • Dates: a concretar
 • Durada: Cap de setmana, Ponts
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida, Activitats per a empreses, Activitats per a famílies i amics, Rutes temàtiques, Rutes Culturals
 • Nivell: FÀCIL - Rutes aptes per a tothom que vulgui fer una passejada agradable. Màxim 8-10 km i desnivells de fins a 400 m
 • Preus:

  - 420 € per persona per grups de 4-8 persones.

  - 445 € per persona per grups de 2-3 persones.

 • Què inclou:
  • Guia durant l'estada
  • 2 nits a l'hotel la Fàbrica de Solfa de Beseit
  • 2 esmorzars
  • 2 sopars
  • 2 dinars de pícnic
  • Entrada al castell i església de Vall-de-roures
  • Entrada a la Casa Belsa a Fontdespatla
  • Organització tècnica i reserves.
 • No inclou:

  - Transports.
  - Tot el no especificat en l'apartat 'inclou'.

 • A tenir en compte:

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari