GIROGUIES et convida a una nova forma de fer esport a l'aire lliure. Per aquest any 2018 hem decidit seguir apostant per incorporar més rutes mensuals en la programació, a fi que pogueu venir a practicar la Marxa Nòrdica amb l’acompanyament d’instructors especialitzats, que us acompanyaran i guiaran pels bonics i tranquils paratges d’interes natural de l’Empordà.

El Nordic Walking és la nova disciplina esportiva que, amb més eficàcia, permet assolir entrenaments físics saludables ja que es treballa amb la dinàmica equilibrada de tot el cos en moviment. La Marxa Nòrdica està reconeguda com un dels esports més beneficiosos per a la salut, és molt divertida, de baix cost i molt saludable, que normalment es practica en grup. Es pot realitzar a tot arreu (muntanya, platja i ciutat) i és apta per a qualsevol edat.

Calendari del Circuit Català de Marxa Nòrdica

I si vius a prop de Palamós...

Marxa Nòrdica

Marxa Nòrdica GiroguiesProperes dates programades 2018:
Passeig del Mar: 03/07, 17/07, 31/07, 07/08, 21/08
La Fosca: 10/07, 24/07, 14/08, 28/08

Sortides d'iniciació a la marxa nòrdica a Palamós. Organitzades per l'Ajuntament i en col·laboració amb Giroguies.
Sortides gratuïtes. Places limitades.

Marxa Nòrdica GiroguiesProperes dates programades: diumenge 13 de maig 2018

Racons de l’Empordà: Pedralta i el massís de l’Ardenya
Tornem amb una nova i exigent sortida de marxa nòrdica per una zona bastant desconeguda del Baix Empordà que té tots els ingredients necessaris per realitzar una sessió matinal de Marxa Nòrdica a nivell d’entrenament esportiu. Pujarem fins a Pedralta (308 m alt.), un lloc que us sorprendrà i on pararem per gaudir de les bones vistes des del seu mirador (Km.5). La baixada-tornada és tècnica i caldrà posar-hi tota la nostra força i agilitat per superar tots els inesperats reptes del descens.
Aquest paratge, malgrat el seu difícil accés (és important anar equipat amb calçat esportiu adequat que tingui una sola ben gravada) acostuma a ser bastant visitat pels excursionistes de la zona, i també acull un aplec popular cada darrer diumenge de maig. És una excursió ideal per fer durant la primavera o a la tardor per l'exigència del recorregut, si bé es pot fer en dies d'estiu en què la calor no sigui excessiva.

Marxa Nòrdica GiroguiesProperes dates programades: Diumenge 22 d'octubre 2017

RUTA 1: BAIX EMPORDÀ
Racons de l’Empordà: Boscos i turons de l'EIN Castell-Cap-Roig

Una nova forma de fer esport a l'aire lliure. Gràcies a la Marxa Nòrdica us podreu endinsar, amb l’ajuda de dos bastons especials, pels llocs més desconeguts, lluny de la massificació del turisme, i gaudir d’aquest nou esport tot respirant l’aire més pur dels nostres boscos mediterranis.
Estrenarem una bonica i completa ruta de marxa nòrdica que ens permetrà gaudir d’infinitat de camins i corriols aptes per practicar aquest esport. Pujarem dalt de tres turons amb vistes (Llobatons, del Terme i Roques d’Ase) i notarem l’impuls resultant de posar en pràctica una bona tècnica amb els bastons. Acabarem al costat de la Platja de Castell des d’on retornarem al punt de sortida.

Marxa Nòrdica GiroguiesProperes dates programades: Diumenge 25 de febrer 2018

RUTA 3: BAIX EMPORDÀ
Racons de l’Empordà: Gavarres marítimes (Vall-llobrega i Fitor)

Una nova i exigent sortida matinal de marxa nòrdica per una zona bastant interessant de les Gavarres marítimes (Baix Empordà), és a dir, la zona en què la serra cau fins a la plana del Corredor de Palafrugell que toca a la Costa Brava.
El Raval de Dalt de Vall-llobrega, a 1 km al NW del Raval de Baix, és format per una dotzena de cases dels segles XVII i XVIII. Aquest és el punt escollit per aparcar i iniciar/acabar la ruta circular.

Marxa Nòrdica GiroguiesProperes dates programades: diumenge 25 de març 2018

RUTA 4: BAIX EMPORDÀ
Racons de l’Empordà: Les Gavarres, de Fonteta a Mas Cals.

Continuem amb una nova sortida matinal de marxa nòrdica per una zona bastant interessant de les Gavarres (Baix Empordà), molt pròxima a la capital de la comarca, la Bisbal d’Empordà.
Fonteta, a 1 km al SE de la Bisbal d’Empordà, és format per un conjunt de cases dels segles XVII al XVIII. Aquest és el punt escollit per aparcar i iniciar/acabar la ruta circular.