Mostrant articles per etiqueta: Durada: un dia

Castell_Cap_Roig001

Dates a concretar.

En aquesta sortida parlarem de la fotografia i del paisatge, de com millorar les imatges amb el coneixement de la composició i de com aprofitar les potencialitats que ens ofereix la càmera. Sigui aquesta una reflex, una compacta o un mòbil. 
Farem un recorregut per les Basses d'en Coll (aiguamolls de l'Empordà) mentre posem en pràctica un taller pràctic de fotografia que ens ajudi a captar millors imatges del paisatge per on passem o dels companys i companyes amb qui fem el recorregut. 
Els arrossars, aiguamolls i dunes que composen l'espai d'interès natural "Les Basses d'en Coll", són uns ambients naturals amb una elevada vàlua ecològica. Gràcies a la presència continuada d'aigua, la presència de fauna és contínua al llarg de l'any. Es tracta de la zona de més interès i importància, des d’un punt de vista ecològic, del conjunt dels aiguamolls i maresmes del Baix Empordà, ja que s’hi pot trobar una mostra completa i representativa de la fauna i la flora dels ecosistemes d’aiguamoll.

castell_MontgriDates: tot l'any. Demaneu informació.

Caminada al cim del Montgrí i sessió de hatha ioga al castell. El hatha ioga és la disciplina que prepara el cos i la ment per la salut i el benestar. Hi ha moltes raons per practicar el ioga: per enfortir el sistema immunològic, tenir mes energia, per meditar, per relaxar-se, per l'autoconeixement, per tonificar la musculatura, per activar el sistema circulatori, el sistema hormonal i tot els sistemes corporals. El ioga ajuda a guanyar flexibilitat i a coordinar la respiració amb el moviment. És un bon exercici per combinar amb el senderisme, ja que practicat a la natura reps el doble dels beneficis. Duració de l'excursió: 1 hora per pujar, 1 per baixar i una sessió de ioga de 60 minuts a dalt del Montgrí (3 hores total). Sessió personalitzada per a tots els nivells, experiència i condicions.

vinya

Camina i descobreix dos cellers ben diferents, un de tradicional i centenari i un altre més tecnificat amb DO Empordà.

Dia 1: 
Senderisme pel Camí de ronda: Palamós - La Fosca - s'Alguer - Castell i visita un celler tradicional i tast de vins
Dia 2: Senderisme pel Camí de ronda de Calella de Palafrugell - Cap Roig i visita d'un celler DO Empordà

Ioga_castell_3

Farem una sessió de hatha ioga, disciplina que prepara el cos per la salut i el benestar. Hi han moltes raons per practicar el ioga: per millorar la salut, tenir mes energia, per meditar, per relaxar-se, per l'autoconeixement, per tonificar la musculatura, per activar el sistema circulatori i el sistema hormonal i altres. El ioga ajuda a mantenir l'elasticitat al cos, a coordinar la respiració amb el moviment, enforteix els músculs, i ajuda a mantenir una bona salut i bons hàbits en general. Després de la sessió d'uns 50 minuts, farem 10 minuts de meditació.

No s'acaba aquí el matí, després d'aquesta magnífica sessió de ioga, anirem a fer una caminada per la zona, que ens acompanyarà el guia de Giroguies, qui ens ensenyarà aquells raconets de la Costa Brava on poder escapar-nos per practicar el ioga.

Calella_de_PalafrugellsmallCalella de Palafrugell conserva encara el regust gens llunyà del seu passat mariner on la pesca i el transport de mercaderies foren la seva principal activitat. Passejant-hi encara podem sentir de dintre les tabernes algú entonant una havanera. No es estrany que els seus paisatges hagin estat escenaris de moltes pel·lícules. Veniu a fer-hi un tomb!

Oix_Beget

Bonica travessa circular per l'Alta Garrotxa d'Oix fins a Beget, dos pobles emblemàtics i que ens sorprendran pel seu aspecte tradicional de poble de muntanya, que conserven una etnografia autòctona ben arrelada. 

L'Alta Garrotxa és una terra que conserva un ric patrimoni natural i cultural i, on els paisatges verges i encisadors posseeixen un excepcional interès per a l'excursionista. Pel camí veurem ermites romàniques, arbres monumentals, masos plens d'història, camins centenaris i natura sempre al voltant nostre. En aquesta època hi troben una espectacular tonalitat de colors verds. Nit en un acollidor hostal de Beget amb una gastronomia local excel·lent.

raquetes004

Aquesta sortida la podem organitzar per les dates i per la durada que vosaltres escolliu

Les raquetes de neu són la millor alternativa per descobrir sense preses rutes que d'una altra manera ens serien inaccessibles. Amb les raquetes es pot caminar sense un esforç extra per paisatges colgats de neu, sense enfonsar-se en el mantell blanc
.

raquetes004

Aquesta sortida la podem organitzar per les dates i per la durada que vosaltres escolliu

Les raquetes de neu són la millor alternativa per descobrir sense preses rutes que d'una altra manera ens serien inaccessibles. Amb les raquetes es pot caminar sense un esforç extra per paisatges colgats de neu, sense enfonsar-se en el mantell blanc
.

caiac1Aquesta sortida la podem programar per les dates que vosaltres escolliu

Una sortida combinada de senderisme i caiac pel riu Ter, que ens permetrà veure el colors verds que envolten la ribera del Ter contrastats amb els cels blaus de l'Empordà, és realment una experiència inoblidable.
 

cultiu2Visita a l'HORTA DE LA VIOLA orientada per a nens i nenes

l'Horta de la Viola
és un projecte que des de l'any 2002 té com a objectiu apropar l'agroecologia i les bones pràctiques mediambientals. La nostra idea sempre ha sigut crear un espai obert a tothom, perquè la gent pugui conèixer d'una mica més aprop el món de l'agricultura ecològica i compartir dins aquest àmbit experiències i bones estones.

Amb aquest propòsit s'ha treballat per posar a disposició d'escoles i instituts nous recursos per poder aprendre i assentar les bases de l'agricultura ecològica des de petits i joves, a través de visites guiades i tallers d'horticultura ecològica a l'Horta de la Viola, on les educadores faran una explicació adaptada al nivell i temàtica que vulgui treballar el grup complementat d'una activitat lúdica relacionada amb el tema.

OPCIONAL: Aquesta activitat, es pot combinar amb una gimcana o una sortida de senderisme després de la visita a l'Horta de la Viola

Pàgina 1 de 2