Mostrant articles per etiqueta: Durada: un dia

boletsDia 22 de novembre
Gaudirem de les millors vistes de l'Empordà des d'aquest massís de muntanyes suaus i arrodonides declarat Espai d'Interès Natural. Ens acompanyarà un guía de senderisme expert en bolets i ens ensenyarà a conèixer-los. També ens explicarà llegendes i històries d'aquestes contrades que de ben segur us sorprendràn
Després de la caminada, podrem deleitar un menú de:
- Tast de Garoines
- Remenat de bolets amb gambes de Palamós al perfum de les garoines
- Postres i beguda

 


 


 

castell_MontgriDia 21 de novembre de 2015

Avui ens espera un dia diferent: començarem amb una caminada al cim del Montgrí i arribats a aquest lloc privilegiat, farem una sessió de hatha ioga, disciplina que prepara el cos per la salut i el benestar. Hi han moltes raons per practicar el ioga: per millorar la salut, tenir mes energia, per meditar, per relaxar-se, per l'autoconeixement, per tonificar la musculatura, per activar el sistema circulatori, el sistema hormonal i altres. El ioga ajuda a mantenir l'elasticitat al cos, a coordinar la respiració amb el moviment, enforteix els músculs, i ajuda a mantenir una bona salut i bons hàbits en general. Després de la sessió d'uns 50 minuts, farem 10 minuts de meditació.

En acabar la sessió de ioga i relaxació, baixarem del cim i anirem a la Magrana del Montgrí a deleitar aquest menú:
Primer plat: Amanides variades a escollir
Segon plat: Paella vegetariana amb verdures ecològiques
Postres: pastissos variats sense sucre amb farines ecològiques i/o pastissos per intoleràncies alimentàries o fruita del temps
Beguda: vi ecològic, aigua, o cervesa ecològica.

 

vinya

Camina i descobreix dos cellers ben diferents, un de tradicional i centenari i un altre més tecnificat amb DO Empordà.

Dia 1: 
Senderisme pel Camí de ronda: Palamós - La Fosca - s'Alguer - Castell i visita un celler tradicional i tast de vins
Dia 2: Senderisme pel Camí de ronda de Calella de Palafrugell - Cap Roig i visita d'un celler DO Empordà

Ioga_castell_3

Farem una sessió de hatha ioga, disciplina que prepara el cos per la salut i el benestar. Hi han moltes raons per practicar el ioga: per millorar la salut, tenir mes energia, per meditar, per relaxar-se, per l'autoconeixement, per tonificar la musculatura, per activar el sistema circulatori i el sistema hormonal i altres. El ioga ajuda a mantenir l'elasticitat al cos, a coordinar la respiració amb el moviment, enforteix els músculs, i ajuda a mantenir una bona salut i bons hàbits en general. Després de la sessió d'uns 50 minuts, farem 10 minuts de meditació.

No s'acaba aquí el matí, després d'aquesta magnífica sessió de ioga, anirem a fer una caminada per la zona, que ens acompanyarà el guia de Giroguies, qui ens ensenyarà aquells raconets de la Costa Brava on poder escapar-nos per practicar el ioga.

Calella_de_PalafrugellsmallCalella de Palafrugell conserva encara el regust gens llunyà del seu passat mariner on la pesca i el transport de mercaderies foren la seva principal activitat. Passejant-hi encara podem sentir de dintre les tabernes algú entonant una havanera. No es estrany que els seus paisatges hagin estat escenaris de moltes pel·lícules. Veniu a fer-hi un tomb!

Oix_Beget

Bonica travessa circular per l'Alta Garrotxa d'Oix fins a Beget, dos pobles emblemàtics i que ens sorprendran pel seu aspecte tradicional de poble de muntanya, que conserven una etnografia autòctona ben arrelada. 

L'Alta Garrotxa és una terra que conserva un ric patrimoni natural i cultural i, on els paisatges verges i encisadors posseeixen un excepcional interès per a l'excursionista. Pel camí veurem ermites romàniques, arbres monumentals, masos plens d'història, camins centenaris i natura sempre al voltant nostre. En aquesta època hi troben una espectacular tonalitat de colors verds. Nit en un acollidor hostal de Beget amb una gastronomia local excel·lent.
raquetes004

Aquesta sortida la podem organitzar per les dates i per la durada que vosaltres escolliu

Les raquetes de neu són la millor alternativa per descobrir sense preses rutes que d'una altra manera ens serien inaccessibles. Amb les raquetes es pot caminar sense un esforç extra per paisatges colgats de neu, sense enfonsar-se en el mantell blanc
.

caiac1Aquesta sortida la podem programar per les dates que vosaltres escolliu

Una sortida combinada de senderisme i caiac pel riu Ter, que ens permetrà veure el colors verds que envolten la ribera del Ter contrastats amb els cels blaus de l'Empordà, és realment una experiència inoblidable.
 

cultiu2Visita a l'HORTA DE LA VIOLA orientada per a nens i nenes

l'Horta de la Viola
és un projecte que des de l'any 2002 té com a objectiu apropar l'agroecologia i les bones pràctiques mediambientals. La nostra idea sempre ha sigut crear un espai obert a tothom, perquè la gent pugui conèixer d'una mica més aprop el món de l'agricultura ecològica i compartir dins aquest àmbit experiències i bones estones.

Amb aquest propòsit s'ha treballat per posar a disposició d'escoles i instituts nous recursos per poder aprendre i assentar les bases de l'agricultura ecològica des de petits i joves, a través de visites guiades i tallers d'horticultura ecològica a l'Horta de la Viola, on les educadores faran una explicació adaptada al nivell i temàtica que vulgui treballar el grup complementat d'una activitat lúdica relacionada amb el tema.

OPCIONAL: Aquesta activitat, es pot combinar amb una gimcana o una sortida de senderisme després de la visita a l'Horta de la Viola

Una activitat pensada per aprendre una mica d'orientació, per descobrir el territori, fer noves amistats, i senzillament per passar una estona divertida.

Pàgina 1 de 2