Senderisme a la Serra de Guara

Valorar aquest article
(11 vots)

Salto de Bierge

Aquest programa es pot organitzar per les dates que vosaltres escolliu, durant els mesos primavera i tardor, a partir de dues persones

La serra de Guara està situada a la província d'Osca, constituint un massís muntanyenc que se situa com a nexe d'unió entre el Pirineu i la 'Hoya de Huesca'.
Les particulars condicions climàtiques, unit a les àmplies plataformes de calcàries i de conglomerats, han propiciat l'aparició de coves, avencs, galeries, surgències, fonts i imponents parets verticals. Aquest complex està íntimament lligat a la configuració d'engorjats i barrancs.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1:
  Desplaçament a la serra de Guara, la població de las Almunias de Rodellar, on ens trobarem per sopar.

  Dia 2:
  Sortida des de Rodellar per anar a descobrir l'impressionant engorjat que forma el riu Mascún passant pel poble abandonat d'Otín i arribant fins al meravellós Saltador de las Lañas. Passarem per las Fajas i veurem capritxoses formacions rocoses com la Ciudadela i La Cuca Bellostas. Aquesta és una de les excursions estrella de la zona.

  Dia 3:
  Sortint des d'Alquezar farem la ruta de les passarel·les, que ens acosta al final del barranc del riu Vero passant pels passos elevats que ens permetran passar per l'engorjat sense dificultats. Es passa pel pont de Villacantal i de Fuendebaños. A Alquezar hi ha la col·legiata de Santa Maria la Mayor i tot el poble és un monument tant per la seva fesomia com pel lloc on es troba ubicat. Mitja jornada, caminada de 3 horetes i passejada per Alquezar.
  Per la tarda, qui vulgui i si queden forces, podem sortir des del refugi de las Almunias, anar a Rodelllar passant pel pont de Pedruel i el pont las Cabras i pujar pel camí afeixat amb pedra en sec de Cheto cap a la Virgen del Castillo, privilegiat mirador de la zona de Rodellar i riu Mascún.

  Dia 4:
  Pugem al Tozal de Guara a 2078 m des de Santa Cilia de Panzano. Excursió de 3h 30 per arribar al cim amb un desnivell de 1400 m. Es passa per las Pauletas i el Pozo del Conde. Punt culminant de la Sierra de Guara, cor geogràfic de la província d'Osca que ofereix un paisatge infinit dels Pirineus.

  Dia 5:
  Després d'esmorzar, podem fer una petita excursió de comiat abans de la tornada cap a casa.

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Dates: de l'1 al 5 de juny 2017
 • Durada: Menys d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  Consulteu-nos

 • Què inclou:

  - Guia de Giroguies
  - Allotjament en alberg rural
  - 4 mitges pensions (esmorzar i sopar)

 • No inclou:

  - Transport a destí
  - Tot el no especificat en apartat "inclou"

 • A tenir en compte:

  (Aquest programa el podem organitzar per les dates que volgueu a la primavera i a la tardor)

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari