Les Terres de l'Ebre i els Ports - Reserva de la Biosfera

Valorar aquest article
(19 vots)

La banyera de la Rusa

Pròximes dates programades:

Aquest programa es pot organitzar durant tot l'any, per les dates que vosaltres escolliu.

El Delta de l'Ebre és sinònim de camps d'arròs i flamencs, però també és una Reserva de la Biosfera. En aquest viatge al Delta i a les terres de l'Ebre, descobrirem els espais naturals i culturals més representatius. Acompanyats dels nostres guies, tindrem una estreta experiència amb els paisatges més singulars del Delta, els Ports i de la cultura de les terres de l'Ebre.

Informació addicional

 • Punts forts:

  Ruta de La Foradada, a peu per la Serra del Montsià començarem una ruta clàssica de l’Ebre. La Foradada permet apropar-se al territori amb un esforç moderat. Caminarem entre alzines, arboços, coscolls, argelagues i alguna font que trobarem pel camí, fins a accedir al cim, on un forat al mig de la roca ens serveix de finestra al mar. Punt d’observació on ens trobarem enmig dels dos parcs naturals; el del Delta i el dels Ports.

  Ruta pel GR92 de l’Ametlla a l’Ampolla. El sender que uneix aquestes dues poblacions pesqueres és un dels més bonics de Catalunya. Pites, oliveres, pins i coscolls. Cales de roques vermelloses que contrasten amb el verd de les pinedes i el turquesa del mar. I al final del recorregut, prop de l’Ampolla, unes vistes esplèndides de la península del Fangar i el seu emblemàtic far.

  El Delta de l’Ebre. Farem caminades pels entorns més emblemàtics del Delta. Ens desplaçarem al sud del Delta; Els Ullals de Baltasar; Les llacunes de l'Encanyissada i la Tancada, gaudirem dels seus miradors; La Pantena, un art de pesca de la llacuna; El filtre de l'Embut, on es filtren les aigües; Les antigues salines de Sant Antoni; El Trabucador, l'istme d’arena de 6 km que ens uneix amb la Punta de la Banya. Tot dins d’una complicada xarxa de camins, canals i desaigües, per descobrir, observar i fotografiar algunes de les més de 300 espècies d’aus que hi viuen o ens visiten, al llarg de l’any al Delta de l’Ebre.

  Ruta Ermites de Cardó, a la mateixa Serra de Cardó ens preguntarem, què va portar als monjos i els eremites dels segles XVII i XVIII a construir un monestir i fins a catorze ermites en aquesta serralada? L’aïllament natural d’aquests cingles rocosos? Les fonts medicinals? Els boscos de pins, roures i alzines? Amb aquesta excursió esperem que sentiu la mateixa fascinació que van sentir ells fa més de tres-cents anys. I d’ermita a ermita ens aturarem també en alguna font, com per exemple la del Prior o la de Sant Josep, i llocs tan peculiars com la Cova Lluminosa o la Roca Foradada.

 • Itinerari:

  Dia 1:
  Arribada a La Ràpita, som a una de les poblacions més importants del Delta de l’Ebre des d’on començaran totes les nostres excursions.
  A les 19:00 h reunió explicativa en el guia per preparar la setmana.
  20:30 h. Sopar a l'hotel.

  Dia 2:
  8:00 h. Esmorzar a l'hotel.
  9:00 h. Amb els vehicles propis ens desplaçarem cap a l'inici del sender
  Ruta de La Foradada. 7,4 km que podem allargar, +434 m, -434 m, circular unes 5 hores.
  A la tarda possibilitat de visita espais culturals de les Terres de l’Ebre; com les pintures rupestres d’art esquemàtic de l'Ermita de la Pietat a Ulldecona, el poblat ibèric de la Moleta del Remei d’Alcanar, etc.
  20:30 h. Sopar a l'hotel

  Dia 3:
  8:00 h. Esmorzar a l'hotel
  9:00 h. Amb els vehicles propis ens desplaçarem fins a l’Ampolla, agafarem el tren regional de l’Ampolla a l’Ametlla i iniciarem la nostra ruta.
  Ruta pel GR92 de l’Ametlla a l’Ampolla. 17,5 km, +181 m, -166 m, podem estar-hi tot el dia.
  20:30 h. Sopar a l'hotel

  Dia 4:
  8:00 h. Esmorzar a l'hotel.
  9:00 h. Ens desplaçarem amb els nostres vehicles fins a la Serra de Cardó passant per la població de Tortosa capital de les Terres de l’Ebre.
  Ruta Ermites de Cardó. 8,2 km, +260 m, -260 m, unes 5 hores, circular.
  20:30 h. Sopar a l'hotel

  Dia 5:
  8:00 h. Esmorzar a l'hotel.
  9:00 h. Amb el nostre guia farem una visita ornitològica. Ens desplaçarem en vehicles propis.
  Birding al Delta de l’Ebre.
  15 h. Final de l’estada.

 • Algunes imatges:
 • Durada: Una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  Grup de 7 a 10 persones: 485 € per persona
  Grup de 4 a 6 persones: 535 € per persona

  Suplement habitació individual: 120 €

 • Què inclou:

  - Guia de Giroguies durant totes les excursions
  - 4 nits d'allotjaments a la Ràpita en hotel familiar en habitacions dobles amb bany
  - 4 esmorzars
  - 4 sopars
  - Assessorament en temes de muntanya i material necessari
  - Assegurança d'assistència en viatge i de cancel·lació (inclou la COVID-19)
  - Organització tècnica GC 1695
  - L'IVA corresponent

 • No inclou:

  - Pícnics per les excursions
  - Assegurança d'accidents, us la podem fer si no en teniu
  - Tot el no especificat a l'apartat anterior.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari