Sis indrets amb encant a la Vall d'Aran

Valorar aquest article
(35 vots)

Kirguistan

Aquest programa es pot organitzar durant els mesos de juny a setembre per les dates que vosaltres escolliu.

Quan pensem en la Vall d’Aran, un dels nostres primers pensaments és paisatge de neu, però no és només això, la Val d'Aran -en aranès- està situada a l'extrem nord-occidental de Catalunya. El riu Garona, que travessa tota la comarca, n'és l'eix vertebrador i desemboca les seves aigües a l'Atlàntic, així doncs, la Vall d'Aran és l'única comarca de Catalunya que pertany a la conca fluvial atlàntica. La seva ubicació al bell mig dels Pirineus, i les altes muntanyes que la formen, han condicionat la seva història i el seu fort caràcter.

Aquestes muntanyes esdevenen un paradís pels amants del senderisme i de l'alta muntanya on podrem trobar rutes espectaculars i paisatges que els deixaran bocabadats.  Aquí us oferim un recull per conèixer una mica més aquesta zona de Catalunya.

Informació addicional

 • Punts forts:

  Plantegem aquesta ruta com una ocasió per practicar la fotografia per aquells que hi estiguin interessats. En la relació dels dies trobareu la descripció dels tallers que durem a terme. Amb el benentès que són complementaris a l'activitat principal que és la de senderisme i voluntaris per aquells que hi estiguin interessats. Hi haurà un taller cada dia abans del sopar i durant les caminades comptareu amb l'assessorament del guia-fotògraf.

  En aquest viatge ens acompanyarà l'Antoni Marín (professor de fotografia), que, ens donarà consells de com millorar les imatges amb el coneixement de la composició i de com aprofitar les potencialitats que ens ofereix la càmera.

 • Itinerari:

  Dia 1:
  Trobada a Vielha a les 12 h a l’hotel, deixarem les maletes a l’hotel i anirem a fer una curta caminada per estirar les cames a la Bassa d'Oles - Bosc de Varicauba.
  La Bassa d’Oles és un estany d’origen natural prop de Vielha on es poden pescar truites amb llicència. Ubicat en l’entorn del bosc Varicauba, està poblat per avets i pi roig i es troba sota el Pic de Montcorbison.
  7,5 km i 240 m de desnivell.
  Taller de fotografia: Fotografia amb càmera digital i amb mòbil. Com canvia la nostra forma de fer fotografia amb els dispositius mòbils, quines prestacions i avantatges ens ofereixen. Quines possibilitats específiques trobem en les càmeres digitals?

  Dia 2:
  Matí:
  Preciosa caminada per un dels indrets més espectacular de la Vall d’Aran. Els Uelhs deth Joèu, és un fenomen excepcional per les impressionants surgències i cascada que forma l’aigua provinent de la glacera de l’Aneto que es submergeix al terra al Forau d’Aiguallut. Les planes de l’Artiga de Lin, esplèndida vall emmarcada per les imponents muntanyes de la Forcanada o Malh des Pois, el Malh dera Artiga i la Tuca Blanca de Pomèro, des d’on podrem gaudir dels prats verds, les molleres i rierols, així com, els saltants d’aigua que baixant per les canals de les muntanyes. 9,5 km i 370 m de desnivell.
  Tarda: Just abans que el riu Garona entri a territori francès, ens trobem a la seva dreta el que potser és la vall més desconeguda d'Aran: la Val de Toran. Una vall que es caracteritza per la tranquil·litat dels seus boscos, els seus camins i els seus petits nuclis de població, i que amaga un important passat miner els vestigis del qual esquitxen el paisatge des de les capçaleres fins al fons de la vall. Els nombrosos salts d'aigua que trobem a la Vall són de nou una ocasió per practicar la fotografia de llarga exposició. 6,1 km i 250 m de desnivell.
  Taller de fotografia de llarga exposició: La fotografia de llarga exposició és una forma de fotografiar el paisatge que cada dia guanya adeptes. Què necessitem per dur-la a terme? Com hem de configurar la càmera? La podem fer amb el mòbil? En aquest taller veurem com fer fotografia de llarga exposició. Si la voleu practicar durant aquests dies, cal que tingueu filtres de densitat neutra i trípode. Si no els teniu, mostrarem com es fa amb els nostres materials i tindreu informació per si més endavant en voleu fer vosaltres.

  Dia 3:
  Banhs de Tredós, Aigües Tortes de Tredós, Estany Major de Colomers.
  El circ lacustre de Colomèrs, a la Val d'Aran i dins de la zona de protecció del Parc Nacional d'Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici, és un dels llocs més fascinants i preciosos de Pirineus, un massís d'altes i escarpades muntanyes disposades en cercle que ronden els 3.000 m d'alçada i envolten, com a un preciós tresor de la natura, una de les majors concentracions d'estanys del Pirineu. Caminarem per un bonic sender entre grans pinedes, estrats rocosos i amb la plàcida companyia del riu Aiguamòg, un goig per als sentits. 12,8 km i 445 m de desnivell.
  Taller de fotografia de panoràmica: Habitualment quan pensem a fer una panoràmica imaginem una imatge en horitzontal que abasta un paisatge molt ampli. És quelcom que els mòbils fan de forma molt senzilla avui en dia. Però les panoràmiques són molt més. Les podem fer amb el mòbil però també amb qualsevol càmera. Les podem fer també en vertical o fins i tot en un format quadrat. Les possibilitats de les panoràmiques són moltes i les explorarem en aquest taller.

  Dia 4:
  La ruta pel bosc de Carlac surt del poble de Bausen, un llogarret proper a Bossòst a tocar de la frontera amb França. Sovint es parla del Bosc Encatat de Carlac a causa de l'espectacularitat de la fageda que constitueix el bosc. L'itinerari és una ruta circular per l'interior del bosc que ofereix també notables vistes sobre la Vall de Toran en alguns punts del recorregut. La verdor i frondositat dels faigs ens acompanyen en tot moment.
  7,8 km i 360 m desnivell.
  Taller d'exposició fotogràfica: Les càmeres i els mòbils habitualment treballen en automàtic i ho fan d'una forma absolutament fiable. Quan les condicions de llum no comporten problemes l'automàtic va molt bé. Ara bé, hi ha ocasions com els contrallums en què va bé que sapiguem controlar la llum que entra a la càmera. En aquest taller parlarem dels mecanismes per regular l'exposició en les càmeres i els mòbils i aprendrem a interpretar una eina bàsica que és a la majoria de dispositius, aprendrem a interpretar l'histograma.

  Dia 5:
  Anirem a veure el Sauth deth Pish, impressionant salt d’aigua de més de 12 metres de longitud que està situat en un paratge natural de gran bellesa. La cascada es troba a la part superior de la Vall de Varradós i constitueix una ocasió excel•lent per practicar la fotografia de llarga exposició. Des del Salt farem una ruta curta que ens permetrà admirar la perspectiva de la vall glacial.
  4 km i 155 m de desnivell.
  Acomiadament del grup i fi dels nostres serveis.

 • Algunes imatges:
 • Durada: Menys d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida, Activitats per a empreses, Activitats per a famílies i amics, Senderisme fotogràfic
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  Grup d'11 a 14 persones: 365 € per persona
  Grup de 7 a 10 persones: 410 € per persona
  Grup de 4 a 6 persones: 520 € per persona

  Suplement habitació individual: 112 €

 • Què inclou:

  - Guia de Giroguies de senderisme i fotografia a les 6 excursions
  - 4 nits d'allotjament en hotel familiar en habitacions dobles amb bany a Vielha
  - 4 esmorzars
  - Organització tècnica GC 1695
  - L'IVA corresponent

 • No inclou:

  - Assegurança d'accidents, us la podem fer si no en teniu
  - Tot el no especificat en l'apartat anterior

 • A tenir en compte:

  Els desplaçaments per fer les caminades es faran en cotxes particulars i es compartiran les despeses.

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari