Tresors i secrets de l'Empordà: Cap de Creus i Cadaqués - Dòlmens i menhirs de l'Albera - St. Pere de Rodes

Valorar aquest article
(9 vots)

Monestir St. Pere de Rodes

PRÒXIMA DATA PROGRAMADA:

Podem organitzar aquesta sortida per les dates que vosaltres escolliu. Consultar-nos!

La serra de l'Albera té una de les majors concentracions de monuments megalítics de Catalunya. Entre suredes, olivars i vinyes anirem veient dòlmens, menhirs i el conjunt megalític del Mas Baleta que inclou el cromlec que alguns anomenen 'l'Stonehenge' de l'Empordà. Roques, mar i vent són algunes característiques del Parc Natural del Cap de Creus, on els Pirineus es fonen amb la Mediterrània. Des del far del cap de Creus fins a Portlligat ens acompanyaran vinyes i olivars, parets de pedra en sec, rocalloses cales amb aigües transparents, una peculiar vegetació i sempre envoltats del perfum del mar. Passarem pel monestir de Sant Pere de Rodes, una vella abadia benedictina considerada un dels principals exponents del romànic a Catalunya.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1: CAPMANY, ALS PEUS DE L'ALBERA
  La serra de l'Albera d'oest a est va del coll del Pertús fins al Cap de Cervera, i de nord a sud està situada entre el Rosselló i l'Alt Empordà. Té una de les majors concentracions de monuments megalítics de Catalunya. Entre suredes, olivars i vinyes anirem veient dòlmens, menhirs i el conjunt megalític del Mas Baleta que inclou el cromlec que alguns anomenen 'l'Stonehenge' de l'Empordà.
  Distància: 11,6 km – Desnivell: de pujada 240 m i de baixada 240 m – Temps aprox.: 5 h.

  Dia 2: SANT PERE DE RODES
  Una caminada per la serra de Rodes inclosa dins el Parc Natural del Cap de Creus. Sortirem de Pau i seguirem un tros del camí més oriental de la xarxa de camins de Sant Jaume. Arribarem al monestir de Sant Pere de Rodes, una espectacular abadia benedictina considerada un dels principals exponents del romànic a Catalunya. Continuarem cap a Santa Helena, les restes del poblat medieval de Santa Creu de Rodes i baixarem fins a Vilajuïga on pel camí trobarem 8 dòlmens.
  Distància: 14,4 km – Desnivell: de pujada 635 m i de baixada 635 m – Temps aprox.: 6 h.

  Dia 3: CADAQUÉS I PORTLLIGAT
  Des de Portlligat fins a Cadaqués i el far de cala Nans anirem caminant pel camí de ronda. Durant la caminada no només gaudirem d'unes precioses vistes d'aquesta perla de la Mediterrània sinó que també passarem per nombroses platges i cales que conformen un paisatge preciós.
  Distància: 9,5 km – Desnivell: de pujada 180 m i de baixada 180 m – Temps aprox.: 5 h.

  Dia 4: EL PARC NATURAL DEL CAP DE CREUS
  Roques, mar i vent són algunes característiques d'aquesta península on els Pirineus es fonen amb la Mediterrània. Una passejada per l'extrem més oriental de tota la península Ibèrica. Des del far del cap de Creus fins al paratge de Tudela on ens acompanyaran vinyes i olivars, parets de pedra en sec, rocalloses cales on hi podrem fer un bany, una peculiar vegetació i sempre envoltats del perfum del mar.
  Distància: 8,8 km – Desnivell: de pujada 405 m i de baixada 405 m – Temps aprox.: 5 h.

 • Algunes imatges:
 • Durada: Ponts, Menys d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Activitats per a empreses, Activitats per a famílies i amics, Rutes temàtiques, Rutes Culturals
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700m
 • Preus:

  Preu per persona: 225 €
  Suplement habitació individual: 75 €
  Si el grup no arribés a les 10 persones, el preu es podria incrementar.

 • Què inclou:

  - Guia de Giroguies durant totes les excursions.
  - Allotjament en hotel 3* a Roses.
  - 3 esmorzars, 3 pícnics i 3 sopars amb begudes incloses (1/4 l vi i aigua).
  - Assessorament en temes de muntanya i material necessari

 • No inclou:

  - Assegurança
  - Transports amb cotxes privats a compartir
  - Tot el no especificat a l'apartat anterior.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari