Senegal amb bicicleta - 11 dies

Valorar aquest article
(0 vots)

Kirguistan

Es pot organitzar aquest programa per les dates que vosaltres escolliu a partir de 8 persones i entre els mesos d'abril a octubre

Ruta amb bicicleta d'11 dies on podràs viure l'essència de Casamance. Un viatge en grup reduït per a recórrer el país de la "Teranga" entre arbres gegants i sagrats.

Un viatge al Senegal amb bicicleta d'11 dies on descobrirem el cor del país. Ens endinsarem a través del seu territori recorrent la regió de Casamance, el "Graner" del Senegal. És la zona més tropical, amb abundant verd i replet d'arrossars.

Viurem l'essència africana a través dels seus costums, tradicions i territori. Visitarem les organitzacions de la zona la qual va destinada la nostra taxa solidària, coneixerem quines accions s'estan duent a terme, aportarem material de necessitat i participarem en les seves tasques diàries.

Com a marca la nostra filosofia de viatge. "Que la teva petjada sigui un impacte positiu en l'entorn". Per aquesta mateixa raó recorrerem aquest magnífic territori de Casamance amb bicicleta.


Informació addicional

 • Itinerari:

  ITINERARI DIA A DIA:

  Dia 1: Barcelona - Banjul:
  Sortida de Barcelona i arribada a Banjul (Gàmbia) 20:30 h.
  Trasllat al campament de Tanji per sopar i dormir.

  Dia 2: Banjul - Frontera - Abéné (15 km asfalt, 15 km pista, 10 km platja): 
  Després d’esmorzar ens traslladem a la frontera Gàmbia/Senegal (20 km) on ens esperen les bicicletes. Un cop passat el pas fronterer pedalegem fins el poble de Abéné. Arribada al campament, petit descans i tarda lliure per gaudir del paissatge de manglars, platja i fotografiar la posta de sol. Sopar al campament.

  Dia 3: Abéné - Baila (50 Km asfalt):
  Esmorzar a les 7:00 per pujar sobre la bici a les 8:30. Sortirem d'Abéne per la carretera principal, creuarem la sabana i ens endinssarem a les terres d'interior banyades per les aigües dels bolongs i envoltat de camps d'arròs a través d'una pista esfaltada molt ràpida i lleugera.
  Dinarem al campament, descans i al vespre passeig per la vora del Bolong.
  Abans de sopar, descobrirem la cerimònia Diola del "Kumpo", l'esperit que s'encarrega que tot poblat estigui en pau i feliç.

  Dia 4: Baila - Thionk Essyl (40 km pista):
  Afagarem energia esmorzant a les 7:00 h i començarem a rodar a les 8:30 h.
  Sortirem de Baila direcció Thionk Essyl. Una etapa de 40 km envoltat de bosc de Tendouck, ple d'arbres gegants i sagrats pels als animistes de la regió.
  Pel camí, anirem creuant diversos poblats d'ètnia Diola, on podem conèixer la població i intercanviar experiències. Arribarem al campament de Thionk Essyl per dinar. Descansarem i ens podrem banyar al riu entre arrossars durant la posta de sol.
  Dutxa molt fresca i molt africana abans de sopar i a gaudir de la seva nit!

  Dia 5: Thionk Essyl - Ziguinchor (15 km asfalt i 10 km pista):
  Sortida de Thionk Essyl direcció sud, cap a Affiniam, on agafarem el ferry local fins arribar a la capital de la regió de Casamance: Ziguinchor. Després de dinar, descansarem una estona i tindrem temps lliure per descobrir la capital: els eus mercats artesanals, monuments.. un ambient digne de conèixer!

  Dia 6: Ziguinchor - Ousouye (45 km asfalt):
  Esmorzar a les 7:00 i pedalegem a les 8:30.
  Sortida de la capital direcció Oest cap a la ciutat d’ Oussouye. Etapa que transcorre per una carretera que ens allunya de la vida de ciutat per tornar a l’essència de l’Àfrica negre rodejats de Baobabs i palmeres. Parada al poblat de Brin i visita a l’Ecomuseu per conèixer una mica més d’aprop l’ètnia local.
  Arribada a Oussouye per dinar al campament.
  A la tarda hi ha la possibilitat de visitar l’orfanat del poble o passejar pels carrers i mercats d' Oussoye.

  Dia 7: Oussoye - Pointe Saint George (42 km pista):
  Com cada matí, esmorzem a les 7:00 per carregar energies i pujar sobre la bici a les 8:30.
  Sortida de Oussouye direcció sud per recórrer les selves i camps d'arròs que envolten la capital del regne. Entre palmeres, Baobabs i Ceibas sagrades ens dirigim a el Campament de Pointe Saint George a la vora del Casamance.
  Dinar a l'allotjament i petit descans. A la tarda podrem navegar entre dofins i amb una mica de sort farem observació del manatís.

  Dia 8: Point Saint George - Diajkane Ouolof (42 km pista):
  Esmorzar a les 7:00 per pujar sobre la bici a les 8:30.
  Sortida de Pointe entre els arrossars per dirigir-nos de nou a la capital del regne Diola. Passarem entre els palmerars i la frondosa selva tropical per arribar a Diakene i allotjar-nos en el seu centre Cultural.
  Un espai on
  conviure amb els locals i aprofundir en la cultura de Casamance. El centre cultural ens ofereix la possibilitat d' interactuar directament amb els locals, amb tallers dirigits pel centre o per nosaltres mateixos si volem oferir un taller propi, de manualitats, fotografia, vídeo,bicicleta...

  Dia 9: Diakane (40 km)
  Avui farem una ruta circular pels voltants dels bolongs de la zona per conèixer els petits poblats i els seus veïns. Descobrirem les tradicións dels "Fetiche", les seves creences i celebracions. Dinar al Centre.
  A la tarda possibilitat de participar en diferents activitats com cursos de cuina, taller de djambeé, manualitats.

  Dia 10: Diakane - Éfrané (25 km):
  Esmorzar a les 7:00. Avui pedalem en direcció al port d'Elinkine per creuar amb barca fins al campament de Efrane, un petit lodge d'ensomni amb casetes als arbres i envoltat de natura i tranquilitat.
  Per berenar tastarem les ostres de manglar i a la nit farem pinya vora el foc a ritme de djambeé i cants africans.

  Dia 11: Efrane - Gambia:
  Tot lo bo s'acaba.... viatge de tornada a Gàmbia amb furgoneta, creuem la frontera, visitem els seu mercat més gran, Serrekunda, parada per dinar i trasllat a l'aeroport per agafar el vol de tornada a casa.


 • Algunes imatges:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup
 • Preus:

  Grup de 8 a 10 persones: 1.085 euros/persona
  Grup de 5 a 7 persones: 1.235 euros/persona
  Grup de 3 a 4 persones: 1.335 euros/persona


 • Què inclou:

  - Guia Local
  - Furgoneta de suport
  - Trànsfer al aeroport
  - Ferrys
  - Pensió complerta en eco campaments en habitacions dobles
  - Bicicleta de lloguer
  - Activitats i espectacles programats
  - Assistència mecànica
  - Assegurança d'assistència en viatge + assegurança de l'activitat en bicicleta

 • No inclou:

  - Vols
  - Vacunes
  - Visat
  - Begudes
  - Activitats fora de programa
  - Propines

 • A tenir en compte:

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari