Eslovàquia. El país dels càrpats: ciutats medievals, romàntics castells i palaus

Valorar aquest article
(7 vots)

Properes dates programades: a concretar o a petició del grup.

A la petita Eslovàquia podem trobar pràcticament de tot: patrimoni cultural, monuments històrics, riqueses naturals,... Exceptuant el mar, per descomptat, si bé es pot dir que el tenim al subsòl, ric en fonts d'aigües minerals i medicinals. Al país hi ha grans muntanyes i extenses planes, pantans i deserts, cabalosos rius, salts i llacs. En el nostre recorregut d'una setmana, caminarem pel Camí de Santa Bàrbara, patrona dels miners. Aquest camí és un circuit que connecta a les ciutats mineres d'Eslovàquia central, potser la zona minera més important del continent abans del descobriment d'Amèrica. Ciutats medievals, romàntics castells i ruïnes, ostentosos palaus i parcs arqueològics, una arquitectura popular de gran diversitat, les tradicions populars i folklore viu. A Eslovàquia trobarem encantadors racons "màgics" que han escapat a la civilització humana.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1: Bratislava – BanskáBystrica
  Arribada a Bratislava. De l’aeroport ens traslladarem a l’estació de tren i sortirem cap a la ciutat de BanskáBystrica on arribarem cap al migdia. Dinarem i sortirem a conèixer la ciutat.

  Dia 2: Harmanec - Skalka
  Després d’esmorzar, anirem a buscar el bus que ens portarà fins al poble de Harmanec. Aquí podem veure el canal per transportar troncs del Valle de Rakytovo, un monument tècnic nacional únic a CentreEuropa i visitarem la Cova de Harmanec coneguda per la seva riquesa en magnesita blanca, amb llacs i grans formacions d’aquest material.
  Abans del migdia iniciarem la caminada per boscos, camps i prats, a més de llocs d’interès cultural que ens aturarem a visitar. Al final de la jornada, passarem per un altre monument tècnic: el Túnel de Gergely, abans d’arribar a Skalka, el punt més alt de tot el Camino de Santa Bárbara, on passarem la nit.
  (15 km - Ascens 997 mts. Descens: 280 mts)

  Dia 3: Skalka - Kremnica
  Aquesta etapa ens portarà per un paisatge bucòlic fins la ciutat de Kremnica on hi arribarem cap al migdia. Pel camí passarem pel centre geogràfic del continent, prop del poble de Krahuele i pujarem al mirador del cim del mateix nom.
  En Staré Piargy podrem admirar l’arquitectura original de les cases dels miners. Creuarem el ‘derrocadero’ de Šturec abans d’entrar a Kremnica. Allà visitarem la Casa de la Moneda, el Castell amb la seva bonica església i recorrerem els seus pintoresc carrers i les muralles.
  (17 km - Ascens 224 mts. Descens: 857 mts.)

  Dia 4: Stará Kremnička - Sklene Teplice
  Avui caminarem entre boscos i turons fins les ruïnes del Castell de Sasov per després seguir fins al balneari de SkleneTeplice on qui vulgui (opcional) podrem gaudir de les seves piscines d’aigües termals i si ens ve de gust, un massatge que ens deixi com nous per seguir amb el nostre recorregut l’endemà.
  (15 km - Ascens: 793 mts. Descens: 728 mts)

  Dia 5: Sklene Teplice - Banská Štiavnica
  Aquest dia serà curtet, el que ens donarà la possibilitat de tenir més temps i recórrer la meravellosa ciutat de BanskáStiavnica, Patrimoni Històric de la Humanitat de la UNESCO. Va ser on va utilitzar per primera vegada la pólvora amb fins miners. La primera escola de mineria del món, també va ser creada en aquesta ciutat.
  Podrem visitar l’impressionant casc històric, els monuments tècnics, les muntanyes, boscos i llacs del voltant, si ens dóna temps a veure-ho tot!
  (13 km - Ascens: 647 mts. Descens: 382 mts)

  Dia 6: Banská Štiavnica y alrededores
  Avui recorrerem els voltants de la ciutat, amb les seves muntanyes, palaus.. i el cim més alt de les muntanyes de Stiavnica, el cim Sitno, situat a 1.000 metres sobre el nivell del mar.
  (16 km - Ascens: 671 mts. Descens: 417 mts.)

  Dia 7: Bratislava
  Ens aixecarem aviat per agafar el bus que ens portarà cap a Bratislava, amb el seu petit I encantador casc històric dominat pel seu imponent castell sobre el Danubi.

  Dia 8: Trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada a casa

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Dates: a concretar
 • Durada: Una setmana, Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700m
 • Grup mínim: grup de 5 a 15 persones
 • Preus:

  Preu per persona: a partir de 780 € per persona.
  Consulteu preus segons grups.

 • Què inclou:

  - Guia local de Giroguies de parla castellana
  - Transport intern especificat en el programa
  - Allotjament en pensions i hotels de 3*** en habitació doble amb esmorzar inclòs
  - Entrades especificades en el programa

 • No inclou:

  - Vols a Bratislava
  - Dinars i sopars (aprox. 100€ pels sopars i 40€ pels dinars de pic-nic)
  - Entrades balneari ni massatge
  - Tot el no especificat a l’apartat ‘inclou’

 • A tenir en compte: Hi ha dies que es pot caminar fins a 17 km o fer un desnivell de + de 900m
 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari