CAP D'ANY a les Terres de l'Ebre - Reserva de la Biosfera

Valorar aquest article
(15 vots)

La banyera de la Rusa

PRÒXIMES DATES PROGRAMADES:
CAP D'ANY - del 27 de desembre de 2021 al 2 de gener de 2022 

Aquest programa es pot organitzar durant tot l'any, per les dates que vosaltres escolliu.

El Delta de l'Ebre és sinònim de camps d'arròs i flamencs, però també és una Reserva de la Biosfera. En aquest viatge al Delta i a les terres de l'Ebre, descobrirem els espais naturals i culturals més representatius. Acompanyats dels nostres guies, tindrem una estreta experiència amb els paisatges més singulars del Delta i de la cultura de les terres de l'Ebre.

Informació addicional

 • Punts forts:

  Ruta de La Foradada, a peu per la Serra del Montsià començarem una ruta clàssica de l’Ebre. La Foradada permet apropar-se al territori amb un esforç moderat. Caminarem entre alzines, arboços, coscolls, argelagues i alguna font que trobarem pel camí, fins a accedir al cim, on un forat al mig de la roca ens serveix de finestra al mar. Punt d’observació on ens trobarem enmig dels dos parcs naturals; el del Delta i el dels Ports.

  Ruta pel GR92 de l’Ametlla a l’Ampolla. El sender que uneix aquestes dues poblacions pesqueres és un dels més bonics de Catalunya. Pites, oliveres, pins i coscolls. Cales de roques vermelloses que contrasten amb el verd de les pinedes i el turquesa del mar. I al final del recorregut, prop de l’Ampolla, unes vistes esplèndides de la península del Fangar i el seu emblemàtic far.

  El Delta de l’Ebre. Farem caminades pels entorns més emblemàtics del Delta. Ens desplaçarem al sud del Delta; Els Ullals de Baltasar; Les llacunes de l'Encanyissada i la Tancada, gaudirem dels seus miradors; La Pantena, un art de pesca de la llacuna; El filtre de l'Embut, on es filtren les aigües; Les antigues salines de Sant Antoni; El Trabucador, l'istme d’arena de 6 km que ens uneix amb la Punta de la Banya. Tot dins d’una complicada xarxa de camins, canals i desaigües, per descobrir, observar i fotografiar algunes de les més de 300 espècies d’aus que hi viuen o ens visiten, al llarg de l’any al Delta de l’Ebre.

  Ruta Ermites de Cardó, a la mateixa Serra de Cardó ens preguntarem, què va portar als monjos i els eremites dels segles XVII i XVIII a construir un monestir i fins a catorze ermites en aquesta serralada? L’aïllament natural d’aquests cingles rocosos? Les fonts medicinals? Els boscos de pins, roures i alzines? Amb aquesta excursió esperem que sentiu la mateixa fascinació que van sentir ells fa més de tres-cents anys. I d’ermita a ermita ens aturarem també en alguna font, com per exemple la del Prior o la de Sant Josep, i llocs tan peculiars com la Cova Lluminosa o la Roca Foradada.

  Ruta de l’Airosa i el Racó d’en Marc. Des del barranc de la Vall, pujarem cap al cim de "l'Airosa”, que com el seu nom indica, se’ns apareix de forma esvelta i elegant. Requereix esforç i tindrem un tram de grimpada per poder arribar-hi. Un cop a dalt gaudirem de l’entorn que ens envolta, amb el barranc de la Vall a una banda i el de Lloret a l’altre. Continuem crestejant cap al nostre objectiu, el Castell de l’Airosa. S’anomena Castell de l’Airosa per la seva particular silueta que, segons des d’on es miri, semblarà un castell medieval. I per acabar, un agradable descens a prop de la canal d’en Marc, amb unes formacions rocoses que faran volar la nostra imaginació i, ens conduiran al mateix Racó d’en Marc.

 • Itinerari:

  Dia 1:
  Arribada a La Ràpita, som a una de les poblacions més importants del Delta de l’Ebre des d’on començaran totes les nostres excursions.
  A les 19:00 h reunió explicativa en el guia per preparar la setmana.
  20:30 h. Sopar a l'hotel.

  Dia 2:
  8:00 h. Esmorzar a l'hotel.
  9:00 h. Amb els vehicles propis ens desplaçarem cap a l'inici del sender
  Ruta de La Foradada. 6,4 km que podem allargar, +434 m, -434 m, circular unes 4 hores.
  A la tarda possibilitat de visita espais culturals de les Terres de l’Ebre; com les pintures rupestres d’art esquemàtic de l'Ermita de la Pietat a Ulldecona, el poblat ibèric de la Moleta del Remei d’Alcanar, etc.
  20:30 h. Sopar a l'hotel

  Dia 3:
  8:00 h. Esmorzar a l'hotel
  9:00 h. Amb els vehicles propis ens desplaçarem fins a l’Ampolla, agafarem el tren regional de l’Ampolla a l’Ametlla i iniciarem la nostra ruta.
  Ruta pel GR92 de l’Ametlla a l’Ampolla. 17,5 km, +181 m, -166 m, podem estar-hi tot el dia.
  20:30 h. Sopar a l'hotel

  Dia 4:
  9:00 h. Esmorzar a l'hotel.
  10:00-11:00 h. Si el cos ens ho permet, ens desplaçarem amb els nostres vehicles fins a la Serra de Cardó passant per la població de Tortosa capital de les Terres de l’Ebre.
  Ruta Ermites de Cardó. 4,2 km, +260 m, -260 m, unes 3 hores, circular.
  20:30 h. Sopar a l'hotel

  Dia 5:
  8:00 h. Esmorzar a l'hotel.
  9:00 h. Amb el nostre guia l’últim dia de l'any farem una visita ornitològica. Ens desplaçarem en vehicles propis.
  Birding al Delta de l’Ebre.
  20:30 h. Sopar de Cap d’Any a l’hotel.

  Dia 6:
  8:00 h. Esmorzar a l'hotel.
  9:00 h. Amb els vehicles propis ens desplaçarem cap a l'inici del sender del barranc de la Vall al Parc Natural dels Ports.
  Ruta de l’Airosa i el Racó d’en Marc. 9,30 km, +710 m, -710 m, recorregut de 4-5 hores, circular.
  20:30 h. Sopar a l'hotel

  Dia 7:
  8:00 h. Esmorzar a l'hotel.
  9:00-10:00 Final de l’estada, possibilitat per lliure de visitar alguna musclera de la Ràpita o de l'Ampolla.

 • Algunes imatges:
 • Durada: Una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  Grup d'11 a 14 persones: 785 € per persona
  Grup de 7 a 10 persones: 885 € per persona
  Grup de 4 a 6 persones: 995 € per persona

  Suplement habitació individual: 150 €

 • Què inclou:

  - Guia de Giroguies durant totes les excursions
  - 6 nits d'allotjaments a la Ràpita en hotel familiar en habitacions dobles amb bany
  - 6 esmorzars
  - 5 sopars i el sopar especial de Cap d'Any
  - Assessorament en temes de muntanya i material necessari
  - Organització tècnica GC 1695
  - L'IVA corresponent

 • No inclou:

  - Pícnics per les excursions
  - Assegurança d'accidents, us la podem fer si no en teniu
  - Tot el no especificat a l'apartat anterior.

 • A tenir en compte:

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari