Vine a la Garrotxa, terra de volcans!

Valorar aquest article
(15 vots)

Garrotxa

Aquest programa es pot organitzar durant tot l'any, per les dates que vosaltres escolliu.

Us proposem acompanyar-nos en quatre excursions curosament seleccionades per la Garrotxa, terra que conserva un ric patrimoni natural i cultural, i on els paisatges verges i encisadors posseeixen un excepcional interès per a l'excursionista.
A Olot es troba un bosc ple de faigs que més aviat sembla un bosc encantat. La Reserva Natural de la Fageda d’en Jordà. Un indret fascinant de visita obligada. Un lloc màgic i únic que sempre ens deixa fascinats per la seva explosió de colors i barreja d'olors i silencis.
No ens podem oblidar de mencionar la seva exquisida gastronomia, una cuina volcànica de gran riquesa on incorporen productes propis de qualitat de la comarca de la Garrotxa com els fesols, patates mores, fajols, blat de moro blanc, tòfones, etc. Una cuina de la terra dels volcans per impregnar-se de sabors, d'olors.
Dormirem al poble de les Preses, un poble encantador i amb un hostal que ofereix al caminant un excel·lent final d'etapa.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1: Trobada a les 19 h a l'allotjament de la Garrotxa
  Una estona per conèixer el grup, explicar com funcionaran les sortides, aclarir dubtes i després anar a sopar.

  Dia 2: La Vall d’en Bas a vol d’ocell
  Avui farem una ruta circular sortint dels Hostalets d'en Bas, poble declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. El camí, ara de pujada, ens portarà fins a l'ermita de Sant Miquel de Castelló. Aquesta ermita edificada sobre roca justament al damunt del poble dels Hostalets d'en Bas ens ofereix una panoràmica que abasta tota la Vall d'en Bas, Olot i els Pirineus. Tot planejant una horeta arribarem a Falgars d'en Bas, situat en un extens altiplà a 954 metres d'altitud i tallat abruptament per nombrosos barrancs. Aquest nucli rural privilegiat ens regala una magnífica vista panoràmica de la Vall d'en Bas i la resta de la Garrotxa, gaudint d'un fascinant mosaic de camps de conreu, ramaderia, pobles i vegetació.
  De tornada passarem per la cooperativa "Vall d'en Bas", entitat que aglutina les activitats agràries i ramaderes de la comarca i on podreu comprar productes de proximitat abans de retornar a les Preses.
  Té una distància de 8,5 km i 500 m de desnivell acumulat. L’activitat durarà 5 h aproximadament.

  Dia 3: Caminarem sobre la lava
  Aviat al matí per escoltar el seu silenci travessarem la fageda d'en Jordà, un bosc de faigs excepcional que creix en un terreny pràcticament pla i de baixa altitud sobre l’antiga colada de lava del volcà del Croscat, una zona molt humida, on el sòl manté un eficaç drenatge, creant un ecosistema únic. Passarem a donar una ullada a la cooperativa de productes "La Fageda", una organització profundament arrelada al territori que produeix iogurt natural amb llet de les vaques frisones de la zona. Veurem l'ermita romànica de Sant Miquel de Sacot i arribarem fins al volcà de Santa Margarida per un camí serpentejant a través d'un bosc d'alzines. A l'interior del seu cràter, enmig d'un sorprenent prat s’hi troba una petita ermita. Seguint el camí anirem cap als peus del volcà del Croscat, amb un con volcànic de cent seixanta metres d'alçada i amb forma de ferradura. Abans del 1982, any que es va declarar el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, aquest volcà va patir extraccions de gredes que van obrir un tall de més de cent metres d'alçada. Així els colors originals més foscos, entre negre i gris, van adoptant tonalitats vermelloses i ataronjades a causa de l'oxidació.
  Té una distància de 12 km i 320 m de desnivell acumulat. L’activitat durarà 4 h 30 min aproximadament.

  Dia 4: Secrets de l’Alta Garrotxa
  Sortint del pont del Llierca per una ruta força desconeguda i poc freqüentada arribarem fins a Santa Bàrbara de Pruneres. Una església romànica al bell mig de l'Alta Garrotxa, on gaudirem d'una panoràmica excepcional sobre la vall d'Oix, el Bassegoda, el Ferran, etc.
  A la tornada farem una parada per admirar les impressionants columnes basàltiques sobre les quals emergeix Castellfollit de la Roca. Damunt d'aquesta immensa cinglera basàltica es dibuixa la silueta harmònica de la vila de Castellfollit, amb les cases tocant el límit del cingle i on només sobresurt el campanar de l'església de Sant Salvador. Aquesta és una de les imatges més capturades i pintades del país.
  Té una distància de 15 km i 620 m de desnivell acumulat. L’activitat durarà 5 h 45 min aproximadament.

  Dia 5: El sostre de la Serralada Transversal
  Pels entorns del Puigsacalm es retroben els paisatges verds, frondosos i inacabables de les serres prepirinenques, aquí més ufanosos que en cap altre indret de la Catalunya humida. La vista des del seu cim, de 1515 m d'altitud, corprèn: és d'una grandiositat i bellesa tan extraordinàries que ningú pot dir que coneix bé Catalunya fins que no hi hagi pujat. Una muntanya emblemàtica, amb unes excel·lents vistes dels cims i les serres del Principat. Cal destacar la gran fageda per on transcorre gran part del camí, la bellesa de l'entorn de la font Tornadissa, i les tonalitats cromàtiques de colors que ens ofereix aquesta ruta.
  Té una distància de 8 km i 550 m de desnivell acumulat. L’activitat durarà 4 h 45 min aproximadament.
  Fi dels nostres serveis i acomiadament del grup.

 • Algunes imatges:
 • Durada: Ponts, Menys d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida, Activitats per a famílies i amics
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  Grup de 9 a 14 persones: 388 € per persona
  Grup de 6 a 8 persones: 435 € per persona
  Grup de 4 a 5 persones: 510 € per persona

  Suplement habitació individual: 110 €

 • Què inclou:

  - Guia de Giroguies durant totes les excursions
  - 4 nits d'allotjaments a les Preses en hostal familiar en habitacions dobles amb bany
  - 4 esmorzars
  - 3 sopars
  - Assessorament en temes de muntanya i material necessari
  - Organització tècnica GC 1695
  - L'IVA corresponent

 • No inclou:

  - Transports terrestres (es poden compartir cotxes)
  - Pícnics per les excursions
  - Assegurança d'accidents, us la podem fer si no en teniu
  - Tot el no especificat a l'apartat anterior.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari