Rutes màgiques del Montsant i muntanyes de Prades

Valorar aquest article
(34 vots)

Aquest programa es pot organitzar durant tot l'any, per les dates que vosaltres escolliu.

L'objectiu d'aquesta sortida és donar a conèixer la bellesa de la Serra de Montsant, caracteritzada per una geologia abrupta, on la fauna i la flora hi és característica.
Recorrerem les parts més emblemàtiques d'aquesta serra, pujarem i baixarem per diferents Graus (fàcils passos equipats amb graons) que hi ha a les cingleres, anirem per antics i vells camins amb vistes d'ocell que fins fa pocs anys eren les vies de comunicació entre pobles, rutes de pelegrinatges i també camins ramaders. Les magnífiques muntanyes de Prades, tenen l'estranya capacitat de fascinar-nos per la seva senzilla però potent bellesa que, juntament amb la veïna serra del Montsant ha acollit secularment un ingent patrimoni eremític.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1: Trobada a les 9 h a la vila de Prades. Visitarem les rouredes i alzinars de la capçalera del riu Brugent, pujant el Tossal de la Baltasana (1.203 m.), i veurem l'enclavament monumental de l'ermita de l'Abellera, encimbellada sobre la vila de Prades. 11 km; +625 i -625 m.

  Dia 2: Resseguirem per estrets camins el riu Siurana fins a arribar a l'encinglerat poble on veurem el Salt de la Reina, lloc carregat d'història i llegenda, i podrem gaudir de magnífiques vistes sobre la vall envoltada de parets de color taronja. 12 km; +525 i -525 m.

  Dia 3: Pujarem fàcilment a Rocacorbatera el punt més alt del Montsant visitant ermites com Sant Joan del Codolar, passant per graus i antics camins que ens descobriran la meravella que amaga un lloc tan feréstec i desconegut. 13 km; +715 i -715 m.

  Dia 4: Passant pels avencs i escletxes de la Febró arribarem a la Mussara, lloc on la vista s'eixampla i ens descobreix nous horitzons, amb la serra de Llaveria i el mar al fons. 14,1 km; +675 i -675 m.

  *Nota: Aquestes dades són orientatives, es podran fer variacions en funció de les necessitats i eventualitats que es puguin presentar.

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Durada: Ponts
 • Tipus: Senderisme en grup
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  Grup de 10 a 14 persones: 335 € per persona
  Grup de 6 a 9 persones: 385 € per persona

  Suplement habitació individual: 90 € • Què inclou:

  - Guia de Giroguies durant totes les excursions
  - 3 nits d'allotjaments en habitacions dobles
  - 3 esmorzars
  - 3 sopars
  - 3 pícnics
  - Assessorament en temes de muntanya i material necessari
  - Assegurança d'assistència en viatge i de cancel·lació (inclou la COVID-19)
  - Organització tècnica GC 1695
  - L'IVA corresponent

 • No inclou:

  - Viatge fins al punt de sortida (s'hi pot arribar amb cotxes particulars o tren fins a Montblanc)
  - Tot el no especificat a l'apartat anterior.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari