Mustang, el regne prohibit tibetà

Valorar aquest article
(1 Votar)

Podem organitzar aquest programa per les dates que vosaltres escolliu (durant els mesos recomanats: juliol - agost).

Un dels anomenats 'regnes prohibits' de l'Himàlaia, el Mustang va existir com un estat independent des del segle V, però va ser absorbit pel Tibet al segle VII. Més tard va aconseguir cert grau d'independència i es va convertir en centre important de la secta Sakyapa del budisme Tibetà. Ame Pal (1380-1450) va fundar una dinastia que ha sobreviscut fins als nostres dies, tot i que el país va ser integrat al Nepal durant el segle XVIII.
Fer un tresc a l'alt Mustang és tot un privilegi!

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1: Vol Espanya - Katmandú

  Dia 2: Arribada a Katmandú, Nepal (1.350 m)Trasllat a l'hotel.

  Dia 3: Visites de Boudha, Patan, Basantapur i Ason.
  Farem una visita panoràmica per la vall de Katmandú.
  Trasllat a l'estupa de Boudhanath, un dels més grans del món. Aquest lloc atrau un gran nombre de peregrins i budistes de tota la regió de l'Himàlaia i d'arreu del món. Després ens traslladarem a Patan, antiga capital del regne independent de Patan, rival de Katmandú, també anomenada Lalitpur, que significa ciutat de les arts. Aquí trobarem infinitat de temples i palaus meravellosos. Visitarem el Palau Reial (el seu pati interior és una meravella pels treballs en fusta d'art nepalès), el Temple d'Or, amb les seves tres teulades de bronze daurat i el Temple dels Mil Budes. Després del dinar continuarem amb visites a Katmandú o Basantapur, i seguirem admirant diferents palaus i temples. A la tarda tornarem a l'hotel caminant pel mercat local d'Ason basar, un bon lloc per barrejar-se amb els residents, comprar i veure coses interessants i veure els productes i l'alimentació local.

  Dia 4: Katmandú > Pokhara (800 m)
  Sortirem cap a Pokhara resseguint els Rius Trisuli i Marshyangdi en vehicles (5 hores). Arribarem a la tarda, però encara amb prou temps per gaudir d'una mica de la ciutat acolorida de Pokhara.

  Dia 5: de Pokhara > Jomsom (2.750 m) > Kagbeni (2.847 m)
  Volarem en avió per sobre els pics nevats de l'Annapurna i Dhaulagiri, amb el riu a sota que ha creat el congost més profund sobre aquest planeta, per aribar a Jomsom. Després de fer els preparatius a Jomson, farem un trek d'unes 3 h per arribar a Kagbeni, l'entrada principal a l'Alt Mustang.
  Etapa de 3 hores de tresc

  Dia 6: Kagbeni > Chusang (2.980 m)
  Caminarem pels carrerons medievals del poble fins a la oficina per enregistrar-nos i poder entrar al Mustang o UpperMustang. Després d’aquí hi ha una curta pujada fins a un turó de banderes d’oració des d’on podrem contemplar espectaculars vistes de les muntanyes amb vistes a la vall i al poble Kagbeni.
  Passarem per Tangbe, un petit poble habitat per persones que parlen un dialecte originari del Manang (un districte del Mustang), qui suposadament van emigrar a la part superior del kaliGandaki degut a la poca aigua en el seu poble d’origen. Pujarem des del poble des d’on podrem veure el nostre destí. Després d’una forta baixada ens acostarem a una fila de chortens en el poble de Chusang.
  Etapa de 5 hores de tresc

  Dia 7: Chusang > Samar (3.460 m)
  Creuarem el riu Chusang. Al costat oest del riu hi trobem torres de roca tallada per la naturalesa i un munt d’antigues coves artificials. Creuarem el pont on el riu desapareix rere les estretes parets. Arribarem fins al poble de Chaile. Pujarem fins a les banderes d'oració i després seguirem pujant suaument fins a una barraca de fang. Gyakar és un poble amb un pont penjant sobre un canó molt profund. Les muntanyes aquí es tornen groguenques i cada cop anem guanyant més altitud i millors vistes. Yak, Gawa, KhatungKang, MuktinathHimal, TilichoPeak, Nilgiri... contemplaran com arribem al nostre primer port de muntanya a 3.550 m. Arribarem a Samar, un poble molt ben situat dins un bosc de salzes. Aquest bonic poble amb magnífiques vistes de la serralada de l'Himàlaia, es troba en un aflorament d'un turó vermell, del que va adquirir el nom de 'Sa Mar' (terra vermella - traduït del tibetà). Gaudirem de la vista, explorarem el poble, visitarem el monestir i descansarem per fer una bona aclimatació.
  Etapa de 3 hores de tresc

  Dia 8: Samar > Geling (3.570 m)
  La pujada segueix sobre terreny escarpat, sense arbres, sec, al llarg del costat d'un canó espectacular fins als 3.540 m. Trobarem pel camí alguns chortens (monuments) sobre les roques i unes vistes agradables al poble de Samar. L'Annapurna, encara dominat pel Nilgiri, és visible al sud. Passarem per un coll a 3.800 m d'alçada. El final de la nostra ruta d'avui ens portarà al poble de Gelin situat a 3.570 m.
  Etapa de 4 hores de tresc

  Dia 9: Geling > Charang (3.560 m)
  Deixant Geling el camí puja suaument fins al petit poble de Jhaiti. Aquí pujarem abruptament cap a Ngi La a 4.000 m. Baixant cap al poble de Gami tindrem una fantàstica vista panoràmica del canó estriat, a l'altre costat de la vall. A poc a poc anirem descendint fins a la localitat de Charang, amb els seus chortens, el monestir i el palau reial, que val la pena visitar durant la tarda.
  Etapa de 5 hores de tresc

  Dia 10: Charang > Lo Mantang (3.810 m)
  Sortirem del poble pel palau i baixarem per travessar el riu. Després, una breu pujada ens portarà a l'espatlla del turó. Mirant cap enrere la vista es dirigeix cap al poble amb les muntanyes al darrere. Seguirem travessant la part alta del canó, fins a arribar a un gran chorten que marca el límit entre Charang i Lo Mantang. Farem una parada en una botiga de te solitària a la muntanya on hi ha també algunes coves antigues. Ara ja,l'Annapurna destaca sobre la resta. La tarda la dedicarem a explorar la ciutat d'Lo Mantang, visitant els monestirs, i el palau si el rei està disponible per rebre els visitants.
  Etapa de 5 hores de tresc

  Dia 11: Un dia per visitar Namgyal Gonpa
  Després de caminar unes 2 hores arribarem a Namgyal gonpa. Situat sobre d'un cim, aquest important monestir local serveix com a palau de justícia. Seguim el viatge per Tingkhar, un poble amb unes 40 cases, i l'últim poble principal al nord-oest de Lo Mantang.
  Etapa de 3 hores de tresc

  Dia 12: Un dia per visitar el poble de Choser
  En el camí a Choser visitarem els pobles de Nyaphu, Gharphu i Nedar, i també el Monestir Thubten. Aquests pobles dins un paisatge tan aïllat són sorprenents, com ho són els monestirs, que han estat erigits dins de coves, abans usades com llocs de guàrdies, i molt abans com a habitatges. A la tarda tornem a Lo Mantang.
  Etapa de 4,30 hores de tresc

  Dia 13: Lo Mantang > Drakmar (3.785 m)
  Després d'una estada fabulosa sortirem de la capital per creuar el riu i agafar la ruta cap a l'oest. Pujarem fins al punt més alt del nostre viatge, Chogo La (Marang La) a 4.230 m on tindrem una magnífica vista panoràmica dels pics de l'Himàlaia i les muntanyes marrons ondulants del Mustang i el Tibet. En el descens següent tindrem moltes probabilitats de veure galls salvatges de l'Himàlaia i marmotes. A sota, a la vall, l'oasi verd de Lo Gekar i Charang. El monestir Ghar Gonpa és un dels més venerats a tota la regió tibetana budista, aquí ens aturarem per dinar. Deixant Ghar Gonpa pujarem fins a Mu La (4.170 m). El paisatge de pedra sorrenca tallada, els colors vermells, taronges i grisos en contrast amb l'oasi verd són d'una bellesa impressionant. Baixarem per aquest barranc fins al nostre campament.
  Etapa de 6 hores de tresc

  Dia 14: Drakmar > Shyangmoche (3.818 m)
  Deixarem aquest bell i aïllat indret, arribarem a Ngi la, després passarem Jeta i Chungar, arribarem a Tamagaon, suau ascens a Syangmochen La, per acabar arribant a Syangmochen.
  Etapa de 5,30 hores de tresc

  Dia 15: Shyangmoche > Chusang (2.980 m)
  Aquesta jornada ens desviem de la ruta principal per veure el Monestir de les coves "Chungsi Rangjung". Després de la visita travessarem el riu i després d'un curt tram d'escales començarem un llarg ascens cap al pas. Caminar per aquest canó és tota una experiència increïble i donarà una nova dimensió a la nostra caminada. Aquests penya-segats ofereixen un bon lloc de nidificació de voltors. A continuació, baixarem diverses ondulacions rocoses i travessarem dos rius abans de pujar al poble de Samar. Després del dinar, seguirem fent camí fins a arribar a Chusang.
  Etapa de 6 hores de tresc

  Dia 16: Chusang > Tetang > Ngyu La (4.135 m) > Muktinath (3.800 m)
  Deixant Chusang el camí és costerut fins a l'estret congost del riu Narsing Khola i després fins al poble enmurallat de Tetang. De tetang fins al pas de Ngyu podrem apreciar moltes varietats de flors de l'Himalàia, i un cop a dalt podrem apreciar la regió sencera de Muktinath. Muktinath és un lloc sagrat per a tots els devots. Cada any, milers de creients de Nepal, Índia i Tibet vénen a visitar aquest lloc per a la salvació i purificació en la qual creuen. La història ens explica que molts reis d'Àsia van visitar aquest lloc per meditació. Muktinath està emmarcat per Nilgiri i Tilicho al sud-est, Dhaulagiri al sud-oest i el pic Thorang i Yakawa Kang al nord.
  Etapa de 6 hores de tresc

  Dia 17: Muktinath > Jomsom (2.750 m)
  Últim dia de Trek. Baixarem pel poble de Dzarkot, on podrem visitar el monestir, un centre Tibetà de medicina natural i la vella fortalesa de Dzarkot, que una vegada va servir com a palau. El camí cap a Jomsom ens proporciona vistes de la Vall Kali Gandaki i del poble Kagbeni (l'entrada a Mustang). A la tarda celebrarem el nostre viatge amb els sherpas que ens hauran acompanyat.
  Etapa de 3 hores de tresc

  Dia 18: Jomsom > Pokhara (820 m)
  Volem cap a Pokhara i trasllat a l'hotel. Dinar i temps lliure per visitar la ciutat.

  Dia 19: Visita de Pokhara i Vol a Katmandú
  Trasllat al llac Fewa. Travessarem el llac per visitar l'estupa de la Pau mundial, des d'on tindrem una vista panoràmica del llac, de la ciutat de Pokhara i de les muntanyes Annapurna i Lamjung. Visitarem la cascada de David, punt des del qual l'aigua del llac Fewa s'introdueix sota la terra i crea una enorme cascada. El nom donat a aquesta cascada ve d'una persona anomenada David que va caure víctima del corrent.
  A la tarda vol de tornada a Kathmandu.

  Dia 20: Sortida
  Esmorzar i temps lliure fins a l'hora indicada per al trasllat a l'aeroport.

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Rutes temàtiques, Rutes Culturals
 • Nivell: EXIGENT - Rutes on cal estar acostumat a realitzar esforços físics mantinguts. Distància diària de fins a 20 km i desnivells fins a 1000 m
 • Preus:

  Grup de 4 a 7 persones: 2.125 € per persona
  Grup de 8 a 15 persones: 1.985 € per persona
  (A partir de 15 persones us acompanyarà un guia des de Barcelona)

 • Què inclou:

  Guia sherpa, portejadors i les seves assegurances i despeses.
  Tres nits d'Hotel a Katmandú, esmorzar inclòs.
  Dues nits d'Hotel a Pokhara, esmorzar inclòs.
  Visites guiades de parla hispana a Katmandú.
  Pensió complerta en lodges durant tot el tresc.
  Vol Pokhara - Jomsom - Pokhara - Katmandú (taxes incloses).
  Trasllats aeroport - Hotel - aeroport.
  Trasllat Katmandú Pokhara en vehicle.
  Taxes d'entrada al Parc Nacional dels Annapurnes.
  Permís especial d'entrada a l'Alt Mustang.
  Taxes d'entrada als monuments a Katmandú i Pokhara.

 • No inclou:

  Vols internacionals
  Assegurança de viatge
  Dinars i sopars a Katmandú i Pokhara.
  Propines i tot el no especificat a l'apartat "INCLOU".

 • A tenir en compte:

  * - Per poder realitzar aquesta sortida és imprescindible disposar del carnet de la FEEC o equivalent.

  Llibre recomanat: MUSTANG, REINO PROHIBIDO EN EL HIMALAYA de l'autor MICHEL PEISSEL

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari