La costa Atlàntica d'Essaouira i ascensió al Toubkal

Valorar aquest article
(4 vots)

Aquest programa es pot organitzar durant tot l'any, per les dates que vosaltres escolliu, a partir de dues persones. 
Durant els mesos d'hivern serà necessari l'ús de grampons per l'ascensió al Toubkal, a més també es poden portar esquís o raquetes de neu. 

En aquest programa, alternarem els recorreguts per la platja amb els boscos d'argans i de tuia.

A vegades haurem de desafiar les marees per recórrer camins de pescadors, i quan no puguem resistir més la temptació, l'Atlàntic ens convidarà a un bany. Una costa particularment salvatge i espectacular: cordons de dunes que ens recorden la proximitat del Sàhara, cascades d'aigua dolça i tèbia, morabits que trenquen el blau del mar amb la seva blancor...barreja de colors... I una oportunitat també per conviure amb els nostres acompanyants nòmades i per degustar la seva bona cuina, en la qual no faltarà el peix acabat de treure del mar. Deixarem la costa per pujar al Toubkal, que amb els seus 4.167m. és el cim més alt del nord d'Àfrica, dominant l'Alt Atlas i a tan sols 33 km de Marràqueix, es troba en una regió d'una bellesa espectacular on habita el poble bereber que conserva com pocs la seva riquesa d'una cultura i d'una identitat pròpies i definides.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1: Arribada a Marràqueix, recollida a l'aeroport i trasllat a l'hotel. Sopar i dormir a l'hotel.

  Dia 2: Essaouira.
  De camí cap a Essaouira, podrem visitar una cooperativa femenina de producció d'oli d'argan. Després tindrem temps lliure per conèixer l'antiga Mogador, encaixada entre les dunes i l'Atlàntic. Les seves muralles portugueses, l'encant de la seva medina, el bonic port i els seus artesans treballant la tuia configuren un marc molt especial. A la tarda, sortida amb furgoneta cap a Sidi Kaouki, sopar i nit en un allotjament local.

  Dies 3 a 6:
  Dedicarem aquets quatre dies a recórrer la costa atlàntica des d'Essaouira fins a Tafadna, al sud del cap Tafelney. Passarem per: Sidi Kaouki, Sidi M'Bark, Iftane i Sidi Ahmed As Say . Una successió d'insòlits i grandiosos paisatges en una regió que no té res a veure amb altres àrees del Marroc.
  Al final del sisè dia anirem a Imlil, situat a l'Alt Atles, on soparem i dormirem en un acollidor allotjament bereber.

  Dia 7: Inici de l'ascens, fent l'aproximació fins al refugi Neltner (3.200m) per la ruta que passa per Sidi Chamarouch (5 a 6 hores de marxa a ritme molt lent)

  Dia 8: Ascens al Toubkal (4.167m) i petit Toubkal o Toubkal Oest (4.030m) (de 3 a 4h) i descens fins al refugi (2:30 h)

  Dia 9: Després d’esmorzar baixarem cap a Imlil tranquil·lament (3 h) i tindrem la tarda lliure per poder visitar alguna cooperativa d'oli d'Argan. De totes maneres en cas que el dia anterior haguéssim tingut problemes per mal temps o mala aclimatació aquest dia podríem pujar al cim ben aviat a la matinada i baixar fins al poble.

  Dia 10: Després d´esmorzar, trasllat a Marràqueix i en funció de l'hora del vol, temps lliure fins a l'hora convinguda per anar a l'aeroport. Acomiadament del grup.

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida, Activitats per a famílies i amics
 • Nivell: EXIGENT - Rutes on cal estar acostumat a realitzar esforços físics mantinguts. Distància diària de fins a 20 km i desnivells fins a 1000 m
 • Preus:

  Grup a partir de 4 persones o més: 785 € per persona
  Grup de 3 persones: 885 € per persona
  Grup de 2 persones: 990 € per persona

  Si el grup és de 8 persones o més, us acompanyarà un guia des de Girona. Si el grup és inferior a 8 persones el guia serà local de parla castellana.

 • Què inclou:

  - Guia local titulat de parla castellana
  - Allotjament en règim de pensió completa en tendes (2) i refugis o albergs berbers (6)
  - Allotjament en hotel a Marràqueix, dormir i esmorzar
  - Transports interiors
  - Transport d'equipatge amb dromedari els dies del tresc a la costa
  - Transport d'equipatges amb mules fins al refugi del Toubkal
  - Assessorament en temes de muntanya i material necessari

 • No inclou:

  - Vol d'avió
  - Begudes extres no incloses en els menús
  - Propines
  - Assegurances
  - Tot el no especificat en l'apartat anterior

 • A tenir en compte:

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari