Les muntanyes del Pamir i el campament base del pic Lenin

Valorar aquest article
(13 vots)

KirguistanPròxima data programada:
- Del 7 al 17 de juliol 2024 - Queden 4 places

El campament base “Achick Tash” està muntat a 3.600 m en una plana amb vistes excel·lents del Pic Lenin (7.134 m) i les seves cares del vessant nord. Al voltant del campament hi ha una infinitat de llacs d'origen glacial amb uns colors espectaculars. No us perdeu aquesta oportunitat única de visitar aquest lloc.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Kirguísia és un país de grans serralades com les del Tien Shan i del Pamir, amb les seves cadenes muntanyoses i els famosos cims Pobeda (7.439 m) i Lenin (7.134 m). Aquestes grans cadenes de muntanyes l'han convertit en un lloc geogràfic de glaceres intactes, cabalosos rius, transparents torrents, grans llacs i extenses i fèrtils valls alpines.

  ITINERARI:

  Dia 1: Sortida del vol Barcelona.

  Dia 2: Recorregut per Bixkek.
  Trobada amb el guia a l'aeroport i trasllat a Bixkek.
  Temps per dormir una mica i després d’esmorzar començarem el nostre recorregut per la ciutat.
  Visitarem el monument a Manàs, l'heroi principal del poble kirguís. Després farem una passejada per la plaça d'Ala Too per presenciar el canvi de Guàrdia d'Honor, les principals residències oficials i la Plaça Vella davant la casa del Parlament.
  Dinar en restaurant i tarda lliure. Allotjament en hotel 3*. (E; D)

  Dia 3: Bixkek – embassament de Toktogul
  Esmorzar a l'hotel. Després trasllat fins a l'embassament de Toktogul a través del coll de Too Ashuu (3.586 m), el coll d'Ala Bel (3.184 m) i la Vall Suusamyr (2.000 m). L'embassament de Toktogul es troba al riu Naryn a la província de Djalal Abad, al sud de la ciutat de Toktogul. Té 12 km d'amplada i gairebé 40 km de longitud. La superfície de la presa cobreix 284,5 km² i és la més gran del país. La finalitat de l'embassament és prioritàriament la producció d'energia hidroelèctrica, gràcies a la ubicació geogràfica que afavoreix la construcció de diverses preses i centrals hidroelèctriques al llarg del riu.
  Arribada, allotjament en un hotel. Sopar i descans. (E; S)

  Dia 4: Embassament de Toktogul - Uzkend – Oix
  Després d'esmorzar el nostre viatge continua al llarg del riu més gran del país, el riu Naryn.
  Farem una parada a Ozgon o Uzkend, una de les ciutats més antigues de l'Àsia Central amb aproximadament dos mil anys d'història. La ciutat va ser fundada fins i tot abans que la Gran Ruta de la Seda comencés a funcionar plenament. Durant el famós període dels karakhànides als segles IX-XII, la ciutat va ser la segona capital d'aquesta gran dinastia.
  Visita del complex arquitectònic d'Uzkend amb el seu famós minaret i els mausoleus.
  Arribada a Oix (Osh), allotjament en hotel i descans. Sopar en un restaurant local amb cuina tradicional. (E; S)

  Dia 5: Oix (Osh)
  Esmorzar a l'hotel. Al matí aviat començarem el recorregut per la ciutat.
  Visitarem Sulaiman-Too també coneguda com la Muntanya de Sulayman, és l'únic lloc del Patrimoni de la Humanitat situat íntegrament dins del país, i un dels santuaris del món islàmic a Àsia Central. La muntanya conté un santuari que suposadament assenyala la tomba de Sulayman (Salomó), un profeta en l'Alcorà. La llegenda diu que les dones que tenen dificultats per a quedar embarassades donen a llum a nens sans quan pugen a la muntanya. Els arbres i arbustos de la muntanya estan coberts amb nombroses "banderes d'oració", petits trossos de tela que es lliguen a elles. Després visita de la Casa de Babur, el fundador de la Gran Dinastia Mogol amb el panorama obert de la ciutat d'Oix. Visita del mercat d'Oix, les ferreries i l'aroma de les espècies, fruits secs i vegetals del mercat agrari. Visita a botigues d'artesanies.
  En acabat visita de la Plaça Central, Monument de Lenin i Església Ortodoxa. Nit a l'hotel.
  Sopar en un restaurant local amb cuina tradicional. (E; S)

  Dia 6: Oix - Campament Base sota el Pic Lenin “Achik Tash”
  Al matí sortida cap al sud del país, direcció al Pic Lenin, via els colls de Taldyk (3.619 m) i Chiyirchik (2.408 m).
  Farem una parada al poble Sary Tash (3.000 m) per dinar, en una casa d'una família local.
  Arribada a la tarda a Camp Base "Achik Tash".
  Allotjament a tendes de campanya/campament de iurtes.
  El campament base "Achick Tash" està muntat a 3.600 m en una plana amb vistes excel·lents del Pic Lenin (7.134 m) i les seves cares del nord. Al voltant del campament hi ha una infinitat de llacs glacials. Per entrar a la zona és necessari el permís fronterer que haurem tramitat abans. (E; D; S)

  Dia 7: Campament Base sota el Pic Lenin “Achik Tash” - Llac Tulpar Kul
  Al matí sortirem del campament base de "Achik Tash". Seguim el camí al costat del rierol passant per verds turons on pasturen grups de cavalls i creuem la vall del mateix nom. A la vora hi ha una bella vista de la vall d'Alay, darrere de la qual es pot veure la serralada d'Alay. Arribarem al llac Tulpar Kul i sota el pic d'Obzorny de 4.130 m on hi ha un campament de iurtes.
  Al campament veurem una demostració on ens presentaran com es fa les cordes amb la llana dels iacs. Dinar al campament de iurtes.
  Després de dinar tornarem a CB "Achik Tash" i veurem el pic Petrovskiy de 4.700 m al costat del pic Lenin de 7.134 m elevant-se davant nostre, aferrant-se als núvols. Durada de la caminada: 3-4 hores. Distància total: 6 quilòmetres. Desnivell: 100 m.

  Dia 8: Campament Base sota el Pic Lenin “Achik Tash” - Sary Mogol – Oix
  Al matí ens dirigirem cap a la "Pradera de la Ceba". Està ubicada al peu d'una muntanya que sembla una piràmide. El nostre camí cap al començament de la vall d'Achik Tash transcorrerà al llarg d'una llarga carena muntanyosa que es converteix en un cim: el pic Petrovskiy 4700 m. Després d'aproximadament una hora de caminada tranquil·la, arribarem a la "Pradera de la Ceba". Va rebre aquest nom per les cebes silvestres que hi creixen. Aquesta planta conté una gran quantitat de vitamines. Els residents locals preparen cebes per a l'hivern: assecant-les o conservant-les. Seguirem el sender fins a la cascada. És hora de relaxar-se i refrescar-se una mica. Des d'aquí es pot veure una bonica vista de la vall d'Achik Tash, que es converteix a la vall d'Alay. Darrere seu, les muntanyes Alay s'eleven com un mur de pedra.
  Tornada al campament base i sortida cap a Oix.
  De camí visita al Museu de Lligadures o Cobrecaps dels kirguisos del Pamir "Kalyak" al poble de Sary Mogol. (si està obert)
  Arribada a Oix i allotjament a hotel.
  Durada de la caminada: 4 hores; Distància total: 8 quilòmetres; Desnivell: 200 m. (E; D)

  Dia 9: Oix - Congost de Chichkan
  Esmorzar a l'hotel. Avui tornarem pel mateix camí fins al congost de Chichkan al llarg del riu més gran del país, el riu Naryn i l'embassament de Toktogul. Arribada a la tarda al congost de Chichkan. Tarda lliure per descansar.
  Allotjament en hotel i sopar a Oson. (E; S)

  Dia 10: Congost de Chichkan - Ciutat de Bixkek
  Esmorzar i sortida cap a la ciutat de Bixkek. El camí travessa el port de muntanya Too Ashu (3.586 m). Arribada a Bixkek i allotjament a l'hotel. Descans i temps lliure fins al sopar. Es pot fer una volta pel mercat de Osh, on podrem comprar artesania.
  Sopar de comiat amb show folklòric en un restaurant local. Allotjament en hotel 3*** (E; S)

  Dia 11: Bixkek – aeroport "Manàs"
  A l'hora convinguda, trasllat a l'aeroport internacional per agafar el vol de tornada.

  E= Esmorzar; D= Dinar; S= Sopar

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  1.585 € per persona

 • Què inclou:

  - Guia acompanyant de parla hispana
  - Guia de muntanya pels dies 6 i 7
  - Allotjament en habitacions dobles - 10 nits
  - Àpats (esmorzars -10, dinars -4, sopars -7)
  - Trasllats d'acord amb el programa
  - Aigua embotellada – (1 l diari per persona)
  - Demostració de Yak show a Tulpar Kul
  - Permís fronterer per a la zona del Pic Lenin
  - Show folklòric durant el sopar de comiat
  - Entrades i quotes d'ecologia
  - Impostos • No inclou:

  - Vol Barcelona - Bixkek - Barcelona
  - Menjars no especificats en el programa
  - Suplement habitació individual: 185 €
  - Propines
  - Assegurança d'accidents
  - Tot el no especificat a l'apartat "inclou"

 • A tenir en compte:

  - En funció del grup, alguns dies, les rutes de senderisme es poden allargar.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari