Des de fa uns anys, GIROGUIES aposta per aquesta modalitat de fer esport a l'aire lliure: La Marxa Nòrdica. Hem organitzat diverses sortides per la Costa Brava i racons del Baix Empordà, sortides de diferents nivells: des de nivell iniciació fins a més expert. Veniu a practicar i gaudir d'aquest esport, sempre acompanyats d'un instructor titulat de Giroguies.

Marxa nòrdica: A la descoberta dels boscos i turons de l’E.I.N. Castell-Cap Roig

Valorar aquest article
(12 vots)

Marxa Nòrdica Giroguies

Aquesta activitat pot organitzar durant tot l'any, per les dates que vosaltres escolliu.

RACONS DE L'EMPORDÀ: Boscos i turons de l'EIN Castell-Cap-Roig

Una nova forma de fer esport a l'aire lliure. Gràcies a la Marxa Nòrdica us podreu endinsar, amb l’ajuda de dos bastons especials, pels llocs més desconeguts, lluny de la massificació del turisme, i gaudir d’aquest nou esport tot respirant l’aire més pur dels nostres boscos mediterranis.
Estrenarem una bonica i completa ruta de marxa nòrdica que ens permetrà gaudir d’infinitat de camins i corriols aptes per practicar aquest esport. Pujarem dalt de tres turons amb vistes (Llobatons, del Terme i Roques d’Ase) i notarem l’impuls resultant de posar en pràctica una bona tècnica amb els bastons. Acabarem al costat de la Platja de Castell des d’on retornarem al punt de sortida.

Informació addicional

 • Itinerari:

  L’itinerari, preparat especialment pels guies de GIROGUIES, recorre una bonica zona forestal esquitxada de camps i antigues finques. Des del càmping Benelux, on deixarem aparcats els nostres cotxes, sortirem cap al nord per trobar un típic bosc mixt de pins i alzines. Per camins sorrencs entapisats de pinassa, atravessarem la riera de Canyelles i anirem fins a Can Niell per observar la seva preciosa torre medieval. Seguirem un tram del PR-C-106 per dirigir-nos, ara al sud, fins al Puig Llobatons tot passant per un divertit i sinuós corriol forestal. Enllaçarem amb el GR-92 que passa per la carena del cim del Puig del Terme (132 m) amb bones vistes al mar i a les Illes Formigues. A mitja baixada ens desviarem cap al mirador del Puig de les Roques d’Ase, on després de superar una pujada exigent, ens obsequiarà amb tres plafons-aguaitadors del paisatge cap al N, S i E del Baix Empordà. Deixarem enrere els turons i baixarem ja definitivament cap al Pla de Castell, a trobar la bonica Platja de Castell, una de les més ben conservades de la Costa Brava. Si el temps acompanya podrem parar-nos-hi per per fer una ràpida remullada i seguirem la riera de l’Aubi on hi ha les ruïnes de l’antic molí de Castell o de Morrafred. Sota l’ombra dels arbres arribarem de nou a l’aparcament del càmping on finalitzarem la ruta realitzant una sessió d’estiraments per relaxar la musculatura i recuperar-nos físicament de l’esforç realitzat.

  Distància: 10 quilòmetres

  Desnivell: +240 metres

  Durada: 3-4 hores (inclou parades diverses, ensenyament tècnic de NW en ruta, sessió d’escalfament inicial amb posta a punt del material, i sessió d’estiraments final)

  Tipus de terreny: Pistes, camins de carro i corriols en bon estat general. Desnivells que no superen el 10% ni en pujada ni en baixada.

 • Algunes imatges:
 • Durada: Mig dia
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida, Activitats per a famílies i amics, Marxa nòrdica
 • Nivell: FÀCIL - Rutes aptes per a tothom que vulgui fer una passejada agradable. Màxim 8-10 km i desnivells de fins a 400 m
 • Preus:
  Preu per grup d'1 a 10 persones: 165 euros
 • Què inclou:

  - Guia-instructor titulat de Marxa Nòrdica de Giroguies.

 • No inclou:

  - Bastons de marxa nòrdica (es poden llogar per 5 €)
  - Assegurança
  - Tot el no especificat a l'apartat "inclou"

 • A tenir en compte:

  Observacions:

  - Cal estar acostumat a mantenir caminades de més de 2 hores seguides com a mínim.
  - Si no es tenen bastons de marxa nòrdica, no es poden usar els de senderisme perquè no són adequats. Per llogar els bastons fixos (no telescòpics) necessitem saber l’alçada exacta del client durant la inscripció.
  - Cal portar calçat de canya baixa flexible i transpirable amb sola de tacs (no de tennis). Gorra i ulleres de sol. Motxilla petita, lleugera i estreta per portar poc pes (aigua, barretes o fruita, mòbil i documentació-diners) o bé una ronyonera amb bidó d’aigua. Roba lleugera, sintètica (no cotó) i transpirable adequada al temps.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari