Boscos terapèutics - Les Preses

Valorar aquest article
(1 Votar)

Boscos terapèuticsAquesta activitat es pot organitzar durant tot l'any, per les dates que vosaltres escolliu, per un grup mínim de 10 persones. (si el grup és inferior, consulteu-nos).

Sovint oblidem que formem part de la natura tant com ella forma part de nosaltres. I és per això que en aquest entorn la nostra ment es relaxa, l’estat d’ànim millora i el sistema immunitari s’enforteix.
El terme bany de bosc, ve de la seva denominació en japonès, shinrin yoku, i dóna nom a una tècnica terapèutica que es recomana des de fa dècades al país nipó com a hàbit saludable. Estudis científics han demostrat que la tensió arterial o la freqüència cardíaca poden veure’s reduïdes en una immersió d’aquest tipus. També contribueix a estimular el sistema nerviós parasimpàtic, que activa les funcions restauradores de l’organisme, i les partícules que allibera el bosc poden ajudar a augmentar les nostres defenses per lluitar contra malalties.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Farem una visita guiada a l’itinerari forestal terapèutic “Salvador Grau i Tort” situat en un paratge considerat com a bosc madur al terme municipal de Les Preses, amb l’objectiu de posar a la pràctica la reconnexió personal amb la natura a partir d’una passejada pel bosc madur.

  Aquest bosc centenari creix sobre una colada volcànica, a tocar d’Olot, per bé que en terme municipal de les Preses. Ens trobem de ple en el ben conegut Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. El recorregut, entremig de parets seques, artigues i cabanes, s’envolta d’una magnífica roureda de roure pènol, i també de freixes, aurons, blades, faigs i d’altres caducifòlies.

  Podeu trobar més informació sobre els 'banys de bosc' i els 'boscos terapèutics' als següents enllaços:

  National Geographic
  Diari de Girona
  El Pais
  Catalunya és casa teva
  Acció Natura. Programa Sèlvans

 • Algunes imatges:
 • Durada: Mig dia
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida, Activitats per a empreses, Activitats per a escoles i instituts, Activitats per a Universitats, Activitats per a famílies i amics
 • Nivell: FÀCIL - Rutes aptes per a tothom que vulgui fer una passejada agradable. Màxim 8-10 km i desnivells de fins a 400 m
 • Preus:

  PREU PER PERSONA: 17 euros.
  (Per un grup mínim de 10 persones. Si el grup és inferior, consulteu-nos)

 • Què inclou:

  - Activitat guiada de 2 a 3 hores de durada pel bosc.

 • No inclou:

  - Transport fins el punt de trobada.
  - Tot el no especificat a l'apartat anterior.

 • A tenir en compte:

  Cal portar calçat còmode de senderisme, roba esportiva lleugera, transpirable i adequada al temps.
  Motxilla petita per portar poc pes (aigua, barretes o fruita) o bé una ronyonera amb bidó d’aigua.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari