Imprimir aquesta pàgina

Senderisme per la Serra de Tramuntana

Valorar aquest article
(19 vots)

Serra de Tramuntana

Aquest programa es pot organitzar per les dates que vosaltres escolliu a partir de 8 persones. Recomanem els mesos de març, abril, maig, setembre, octubre i novembre.

Les muntanyes mallorquines no tenen comparació. Especialment a la Serra de Tramuntana, la conjugació d'una natura esquerpa amb una geologia calcària, fa que el paisatge esdevingui fascinador, amb una bellesa característica, endolcida pel caràcter bonàs de les gents que hi viuen. Us oferim una selecció d'itineraris per la serra de Tramuntana que amb l'acompanyament dels nostres guies us faran viure uns dies fantàstics d'esbarjo i al mateix temps endinsar-vos a la natura, cultura i etnografia de la més gran de Ses Illes.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1 - Arribada a Sóller (tarda excursió a la Torre Picada)
  Arribada a Palma i desplaçament a Sóller en el pintoresc Tren de Sóller a través de bonics paisatges de muntanyes i olivars per la serra de Tramuntana. Tramvia fins al Port de Sóller. A la tarda proposem una excursió per la rodalia de Sóller i del Port. La vall de Sóller compta amb una magnífica xarxa de camins públics empedrats, molts d'origen tardomedieval, que connecten amb els indrets més allunyats del nucli urbà i amb unes excel·lents vistes de l'entorn, presidit per les muntanyes de la serra d'Alfàbia, el barranc de Biniaraix i el puig Major de Son Torrella. En funció de l'hora, allargarem o escurçarem la ruta.

  Dia 2 – De Fornalutx a la Serra de Son Torrella
  La serra de Son Torrella és una serralada situada en ple centre de la Serra de Tramuntana de Mallorca. El massís és molt abrupte i conforma una gran serralada al llarg dels seus més de 10 quilòmetres de longitud. Divideix els termes municipals de Fornalutx (als peus d'aquesta) i Escorca.

  Dia 3 - De Sóller a Deià (i cala Deià)
  Bonica excursió costanera per una ruta que la van obrir els àrabs i, ha inspirat molts pintors, músics i poetes durant segles. La ruta ens porta a Cala Deià i el pintoresc lloc de Lluccalcari.

  Dia 4 - Barranc de Biniaraix (opció pujar al Puig de l'Ofre)
  Ruta espectacular que combina el paisatge muntanyenc autèntic de la Serra de Tramuntana amb una de les obres més meravelloses construïdes amb la tècnica de pedra seca: el Barranc de Biniaraix. Opcionalment es pot fer l'ascens al Puig de l'Ofre que ofereix unes vistes espectaculars de tota l'illa.

  Dia 5 - Camí de s'Arxiduc
  Possiblement una de les rutes més belles i completes que es poden realitzar a la serra de Tramuntana. L'arxiduc Lluís Salvador d'Habsburg i Lorena, a partir de la compra de diverses possessions a la zona de Valldemossa i Deià, bastí tota una sèrie de camins de ferradura per tal de contemplar el paisatge dominat per les muntanyes més altes de la serra i per l'omnipresent Mediterrània. El camí de s'Arxiduc recorre tota la carena dels cims de sa Talaia Vella, el puig Caragolí i davalla per la coma de Son Moragues. La ruta, a més d'interès paisatgístic, compta amb un gran valor cultural i etnològic, donat que s'hi troben un ermitori, basses d'estotjament tradicional d'aigua, forns de calç, rotles de sitja i una casa de neu. En acabar, es proposa un breu itinerari per la vila de Valldemossa, una de les més belles i representatives de Mallorca.

  Dia 6 - De Sóller a Cala Tuent
  Descripció: Aquesta magnífica ruta té dues parts força diferents. La primera travessa finques agrícoles en un entorn de valls i altiplans plens d'oliveres, sota la imponent presència del massís del Puig Major. La segona transcorre entre pinedes i roca per un sender a mig vessant davant del mar. El camí passa per una antiga central hidroelèctrica abans de conduir-nos fins a l'aïllada Cala Tuent.

  Dia 7 - Tornada.

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Durada: Una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida, Activitats per a famílies i amics
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Grup mínim: 8 persones
 • Preus:

  Consulteu-nos

 • Què inclou:

  - Guia acompanyant de Giroguies per les sortides de senderisme
  - Allotjament en hostal a Port de Sóller, en habitació doble, en règim de mitja pensió
  - Transport Palma - Port Sóller - Palma amb el tren de Sóller
  - Transports interiors d'inici i fi de les sortides en transport públic i taxi
  - Assessorament en temes de muntanya i material necessari
  - L'IVA corresponent

 • No inclou:

  - Vols anada/tornada a Palma de Mallorca
  - Pícnic per les caminades (es poden comprar en el mateix hotel o als comerços de la zona)
  - Suplement habitació individual: 180 €
  - Tot el no especificat en l'apartat anterior

 • A tenir en compte:

  Hi ha algun dia que el desnivell positiu que es farà, supera els 500 metres

 • Reserves:
  pre-reserves