Eslovàquia. El país dels càrpats: ciutats medievals, romàntics castells i palaus

Valorar aquest article
(8 vots)

Aquest programa es pot organitzar per les dates que vosaltres escolliu, entre els mesos de maig a octubre, a partir de 4 persones.

A la petita Eslovàquia podem trobar pràcticament de tot: patrimoni cultural, monuments històrics, riqueses naturals... Exceptuant el mar, per descomptat, si bé es pot dir que el tenim al subsòl, ric en fonts d'aigües minerals i medicinals. Al país hi ha grans muntanyes i extenses planes, pantans i deserts, cabalosos rius, salts i llacs. En el nostre recorregut d'una setmana, caminarem pel Camí de Santa Bàrbara, patrona dels miners. Aquest camí és un circuit que connecta a les ciutats mineres d'Eslovàquia central, potser la zona minera més important del continent abans del descobriment d'Amèrica. Ciutats medievals, romàntics castells i ruïnes, ostentosos palaus i parcs arqueològics, una arquitectura popular de gran diversitat, les tradicions populars i folklore viu. A Eslovàquia trobarem encantadors racons "màgics" que han escapat a la civilització humana.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1: Bratislava – Banská Bystrica
  Arribada a Bratislava. De l’aeroport ens traslladarem a l’estació de tren i sortirem cap a la ciutat de Banská Bystrica on arribarem cap al migdia. Dinarem i sortirem a conèixer la ciutat.

  Dia 2: Harmanec - Skalka
  Després d’esmorzar, anirem a buscar el bus que ens portarà fins al poble d'Harmanec. Aquí podem veure el canal per transportar troncs de la vall de Rakytovo, un monument tècnic nacional únic a Centreeuropa i visitarem la Cova d'Harmanec coneguda per la seva riquesa en magnesita blanca, amb llacs i grans formacions d’aquest material.
  Cap al migdia iniciarem la caminada per boscos, camps i prats, a més de llocs d’interès cultural que ens aturarem a visitar. Al final de la jornada, passarem per un altre monument tècnic: el Túnel de Gergely, abans d’arribar a Skalka, el punt més alt de tot el Camí de Santa Bàrbara, on passarem la nit.
  (15 km - Ascens 997 m - Descens 280 m)

  Dia 3: Skalka - Kremnica
  Aquesta etapa ens portarà per un paisatge bucòlic fins a la ciutat de Kremnica on hi arribarem cap al migdia. Pel camí passarem pel centre geogràfic del continent, prop del poble de Krahuele i pujarem al mirador del cim del mateix nom.
  En Staré Piargy podrem admirar l’arquitectura original de les cases dels miners. Creuarem les restes de l'explotació minera d'Šturec abans d’entrar a Kremnica. Allà visitarem la Casa de la Moneda, el Castell amb la seva bonica església i recorrerem els seus pintorescs carrers i les muralles.
  (17 km - Ascens 224 m - Descens 857 m)

  Dia 4: Stará Kremnička - Sklene Teplice
  Avui caminarem entre boscos i turons fins a les ruïnes del Castell de Sasov per després seguir fins al balneari de Sklene Teplice on qui vulgui (opcional) podrem gaudir de les seves piscines d’aigües termals i si ens ve de gust, un massatge que ens deixi com nous per seguir amb el nostre recorregut l’endemà.
  (15 km - Ascens 793 m - Descens: 728 m)

  Dia 5: Sklene Teplice - Banská Štiavnica
  Aquest dia serà curtet, el que ens donarà la possibilitat de tenir més temps i recórrer la meravellosa ciutat de Banská Stiavnica, Patrimoni Històric de la Humanitat de la UNESCO. Va ser on va utilitzar per primera vegada la pólvora amb fins miners. La primera escola de mineria del món, també va ser creada en aquesta ciutat.
  Podrem visitar l’impressionant nucli històric, els monuments tècnics, les muntanyes, boscos i llacs del voltant, si ens dóna temps a veure-ho tot!
  (13 km - Ascens 647 m - Descens 382 m)

  Dia 6: Banská Štiavnica i rodalia
  Avui recorrerem els voltants de la ciutat, amb les seves muntanyes, palaus.. i el cim més alt de les muntanyes de Stiavnica, el cim Sitno, situat a 1.000 metres sobre el nivell del mar.
  (16 km - Ascens 671 m - Descens 417 m)

  Dia 7: Bratislava
  Ens aixecarem aviat per agafar el bus que ens portarà cap a Bratislava, amb el seu petit i encantador nucli històric dominat pel seu imponent castell sobre el Danubi.

  Dia 8: Trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada a casa

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Dates: a concretar
 • Durada: Una setmana, Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Grup mínim: 4 persones
 • Preus:

  Grup de 6 a 12 persones: 875 €

  Grup de 4 o 5 persones: 980 €

 • Què inclou:

  - Guia local de Giroguies de parla castellana
  - Transport intern especificat en el programa
  - Allotjament en pensions i hotels de 3*** en habitació doble amb esmorzar inclòs
  - Entrades especificades en el programa
  - L'IVA corresponent.

 • No inclou:

  - Vols a Bratislava
  - Dinars i sopars (aprox. 100 € pels sopars i 40 € pels dinars de pic-nic)
  - Entrades balneari ni massatge
  - Tot el no especificat a l’apartat ‘inclou’

 • A tenir en compte:

  Hi ha dies que es pot caminar fins a 17 km o fer un desnivell de + de 900m

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari