DESCOBRINT RACONS AMAGATS DEL GR 92.1 - Baix Empordà

Valorar aquest article
(23 vots)

Aquest programa es pot organitzar per les dates que vosaltres escolliu a partir de 4 persones. Recomanem els mesos de mitjans de setembre a mitjans de juny, a l'estiu habitualment fa força calor.

Una sortida de cinc dies per tres llocs increïbles i desconeguts de les Gavarres i dues per l'antic camí de ronda d'Aigua Xelida (Tamariu) i Castell - Cap Roig (Palamós). Passarem per parts del GR 92.1, el sender Mediterrani que entre Palau-sator i Sant Feliu de Guíxols s'endinsa una mica i ens ofereix uns paisatges impressionants de la plana Empordanesa. Ens allotjarem en un hotel a la Fosca (Palamós), a prop del mar, on encara podrem fer algun bany en aquesta platja que ara estarà ben tranquil·la.

Informació addicional

 • Punts forts:

  Al puig de sant Andreu d'Ullastret, fa uns 2.500 anys els indiketes van establir-hi la seva capital. Caminarem per una petita part ben conservada del camí d’Empúries, la via romana que anava cap a Girona. També ens perdrem entre els colors i les formes d’unes pedreres ibèriques i romanes, els anomenats Clots de Sant Julià, situats al nucli de Canapost, a prop de Peratallada. En aquest temps, les llums netes i clares del principi de la primavera ens acompanyaran tot el camí; història i present ens sorprendran!

  Les Gavarres són una gran extensió de bosc mediterrani on s’hi combina un ric patrimoni etnogràfic que va des del paleolític fins a l’actualitat. Aquesta caminada que surt del nucli rural de Sant Pol, hi veurem els pous de glaç de Can Salomó, emblemàtiques fonts i una atapeïda vegetació de ribera prop del curs de l’aigua. Anys enrere va haver-hi una intensa activitat en aquestes contrades i ens han deixat moltes llegendes i rondalles, algunes de les quals us sorprendran. Gaudiu de les millors vistes de l'Empordà des d'aquest massís de muntanyes suaus i arrodonides considerat Espai d'Interès Natural.

  Romanyà de la Selva és un d’aquells llocs de les Gavarres que conserva tot el seu encant. El dolmen de la Cova d’en Daina és l'únic monument megalític de la zona declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, i és realment espectacular. Ja va ser publicat l'any 1894 i excavat posteriorment els anys 1954 al 1956 per Lluís Esteve. Si varen localitzar dents i restes humanes d'adults i d'infants, ceràmica, puntes de fletxa, peces de collarets, punxons, ganivets de sílex... Es pot datar entre el 3000 i el 2500 aC.

  Una caminada pel camí de ronda del sud del Cap de Begur fins a Tamariu. Aigua Xelida abans del turisme era un lloc realment apartat de la vida mundana, allà hi va viure l’Hermós, amic de Josep Pla i company de moltes tertúlies i aventures com la narració ‘Un viatge frustrat’. També veurem el sorprenent bufador de Sa Roncadora, si la mar està calmada, no bufa, però veurem l’impressionant esquerda per on surt l’aigua els dies de temporal.

  A l’Espai d’Interès Natural Castell - Cap Roig hi trobem els paratges més ben conservats que ens recorden el que havia sigut el Mediterrani salvatge. A més de practicar el senderisme, els nostres guies t’explicaran els secrets de la flora i la fauna de la comarca, la història i les tradicions dels pobles, de la seva gent, perquè amb nosaltres aprenguis a estimar aquesta terra privilegiada.

 • Itinerari:

  Dia 1:
  A les 10 h arribada a Palamós des d’on començaran totes les nostres excursions.
  Ruta per l’Espai d’Interès Natural Castell - Cap Roig. 11,8 km, +285 m, -285 m, circular d'unes 5 hores.
  20:30 h. Sopar a l'hotel.

  Dia 2:
  8:00 h. Esmorzar a l'hotel.
  9:00 h. Amb els vehicles propis ens desplaçarem cap a l'inici del sender.
  Ruta per Romanyà de la Selva. 12,9 km, +405 m, -405 m, circular d'unes 6 hores.
  20:30 h. Sopar a l'hotel

  Dia 3:
  8:00 h. Esmorzar a l'hotel
  9:00 h. Amb els vehicles propis ens desplaçarem cap a l'inici del sender.
  Ruta pels pous de glaç de Can Salomó. 11,5 km, +185 m, -185 m, circular d'unes 5 hores.
  20:30 h. Sopar a l'hotel

  Dia 4:
  8:00 h. Esmorzar a l'hotel.
  9:00 h. Amb els vehicles propis ens desplaçarem cap a l'inici del sender.
  Ruta pels Clots de Sant Julià. 14,8 km, +270 m, -270 m, circular d'unes 6 hores.
  20:30 h. Sopar a l'hotel

  Dia 5:
  8:00 h. Esmorzar a l'hotel.
  9:00 h. Amb els vehicles propis ens desplaçarem cap a l'inici del sender.
  Ruta per Aigua Xelida. 7,5 km, +305 m, -305 m, circular d'unes 5 hores.
  15 h. Final de l’estada.

 • Algunes imatges:
 • Durada: Ponts
 • Tipus: Senderisme en grup
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  Grup de 7 a 10 persones: 460 € per persona
  Grup de 4 a 6 persones: 535 € per persona

  Suplement habitació individual: 130 €

 • Què inclou:

  - Guia de Giroguies durant totes les excursions
  - 4 nits d'allotjament a la Fosca (Palamós) en hotel *** familiar en habitacions dobles amb bany
  - 4 esmorzars
  - 4 sopars
  - Assessorament en temes de muntanya i material necessari
  - Assegurança d'assistència en viatge i de cancel·lació (inclou la COVID-19)
  - Organització tècnica GC 1695
  - L'IVA corresponent

 • No inclou:

  - Pícnics per les excursions
  - Tot el no especificat a l'apartat anterior.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari