Albània: Alps Dinàrics i Cims Balcànics - 11 dies

Valorar aquest article
(21 vots)

PRÒXIMA DATA PROGRAMADA:

En aquest viatge de trekking a Albània ens endinsarem en un entorn natural espectacular fent travessa pels Alps albanesos o també anomenats Alps Dinàrics, en contacte directe amb la naturalesa, els habitants d'aquesta regió i la seva forma de vida.

També coneixerem Tirana, la seva capital, on serem testimonis del contrast entre les zones muntanyenques i aquesta bulliciosa capital.

Els magnífics paisatges i la singular vida rural, de la qual en serem testimonis, són l'escenari perfecte per als amants del senderisme amb un nivell mitjà.

Serà un viatge per les muntanyes més desconegudes dels Balcans, amb un recorregut molt complet amb una gran riquesa paisatgística, humana i cultural.

Informació addicional

 • Punts forts:

  SHKODËR. Capital del nord d'Albània i bressol de la cultura del país. Situada a la vora del llac més gran dels Balcans al qual li dona el seu nom i a la frontera amb Montenegro. El castell i el seu centre històric són alguns dels seus atractius.

  PARKU I BALKANIK PAQES. "Parc de la pau dels Balcans" Projecte per a la creació d'un parc transnacional que protegeixi la diversitat animal d'unes de les muntanyes més remotes d'Europa.

  PROKLETIJE. "Les muntanyes maleïdes". Probablement la regió muntanyenca més espectacular de Montenegro. Visibles marques de glaciació en haver-se produït en cotes molt baixes. Aquí es troba el pic més alt de Montenegro.

 • Itinerari:

  Dia 19 de setembre de 2022: BARCELONA - LEPUSHË
  Recollida del grup a l'aeroport i sortida cap a les muntanyes del nord, on es desenvoluparà gran part del nostre viatge. Després de passar per la ciutat de Shkodër, capital del nord del país, ens endinsarem a la regió de Kelmend. Arribarem tard a l’allotjament, però podrem menjar alguna cosa per sopar. Hostal d'una família local. (-/-/S)

  Dia 20 de setembre: LEPUSHË – GERBAJ
  Després d'esmorzar sortirem cap a Gerbaj. A través d'una vall alpina pujarem al Maja Taljanka (2.057 m); ja des d'aquí, amb unes magnífiques vistes al massís de Karanfili, continuarem baixant a través d'un frondós bosc de fajos per a arribar a Gerbaj.
  Allotjament en bungalou i sopar a base de productes locals. (E/D/S)
  Desnivell: ↑ 950 ↓ 1.150 m. Distància: 12 km. Temps de caminada: 5.30 hores.

  Dia 21 de setembre: GERBAJ – THETH
  Després d'esmorzar, sortida en vehicle fins al poble montenegrí de Vuzaj. Des d'aquí iniciarem una travessa per la vall de Ropjana, que forma part del parc nacional Montenegrí de Prokletije. Escortats per extraordinàries muntanyes tornarem a travessar la frontera albanesa. Testimonis del nostre pas seran refugis de pastors i algun lloc militar abandonat. Començarem la baixada a la vall de Theth des del coll de Peje, dins del parc nacional Albanès. Després del descens arribarem al nostre hostal regentat per una família local on descansarem i soparem. (E/D/S)
  Desnivell: ↑ 820 ↓ 1.050 m. Distància: 16 km. Temps de caminada: 7 hores.

  Dia 22 de setembre: THETH – VALBONA
  Esmorzar i pujada cap al coll de Valbona; ens endinsarem en un frondós bosc de fajos que ens alleujarà de la calor durant l'ascens. En el coll dinarem. Iniciarem el descens tenint sempre a la vista el Maja Jezercës, cim més alt dels Alps Dinàrics, que ens vigilarà fins a arribar a Rrogam, petit llogaret on pararem per a refrescar-nos i esperar el vehicle que ens portarà fins al nostre hostal a Valbona. Descans i sopar en hostal. (E/D/S)
  Desnivell: ↑1.100 ↓ 700 m. Distància: 12 km. Temps de caminada: 7 hores.

  Dia 23 de setembre: VALBONA – MAJA ROSIT – VALBONA
  En aquesta jornada pujarem a un cim majestuós del nostre viatge, el Maja Rosit (2.522 m). Serà una ascensió sense dificultat tècnica. El recorregut complet ens comportarà, aproximadament, unes 7 hores. Pic fronterer que ofereix grans vistes del vessant albanès i montenegrí. Retorn al nostre hostal per a descansar i sopar. (E/D/S)
  Desnivell A: ↑1.580 ↓1.580 m. Distància: 13 km. Temps de caminada: 7 hores.
  Desnivell B: Es pot pujar fins on es vulgui o bé passejar i descansar tot el dia.

  Dia 24 de setembre: VALBONA – ÇEREM
  Sortirem després de l'esmorzar cap al llogaret de Çerem. Pujarem fins a la frontera amb Montenegro a prop del Maja Kolata on tindrem unes magnífiques vistes de tota la vall. Ja des d'aquest vessant i passant per diversos assentaments de pastors, arribarem a Çerem, llogaret ocupat tan sols els mesos d'estiu. Allà descansarem i soparem menjar tradicional, a cura d'una família local. (E/D/S)
  Desnivell A: ↑1.100 ↓1.200 m. Distància: 16 km. Temps de caminada: 8 hores.

  Dia 25 de setembre: ÇEREM – DOBERDOLL
  Des d'aquest llogaret, només ocupat a l'estiu, recorrerem al llarg de la frontera amb Montenegro, alguns dels paratges menys transitats d'aquesta part dels Balcans. Parada al llogaret de Balqin per prendre un cafè amb els pastors locals. Arribada a la tarda a Doberdoll. Assentament en alçada de pastors seminòmades. Possibilitat de fer el viatge en vehicle juntament amb l’equipatge.
  Allotjament: Casa familiar. (E/D/S)
  Desnivell: ↑1.050 ↓450 m. Distància: 18 km. Temps de caminada: 7 hores.

  Dia 26 de setembre: DOBERDOLL – MAJA GJIERAVICA – SYLBICES
  Després d'esmorzar anirem a la frontera entre Kosovo i Albània. Un cop a Kosovo, farem l'ascensió al Gjieravica, muntanya més alta d'aquest país.
  Aquesta ascensió es pot no fer, ja que en arribar al coll, la pujada al cim és d'anada i tornada al coll. Baixarem per tornar a travessar la frontera albanesa i descansarem al llogaret de Sylbices. (E/D/S)
  Desnivell: ↑1.125 ↓980 m. Distància: 15 km. Temps de caminada: 6.30 hores.

  Dia 27 de setembre: SYLBICES– RADOMIRE
  Sortida al matí cap a Radomire. Aquest dia el dedicarem al trasllat a la zona de Dibra, on s’alça el Korab, la muntanya més alta d’Albània i Macedònia. Travessarem la regió de Kukes. Arribada a la localitat de Radomire, petita localitat als peus del Korab. Descanso en hotel. (E/D/S)

  Dia 28 de setembre: RADOMIRE – MAJA KORAB (2.764 m) – PESHKOPI
  En aquesta jornada assolirem el sostre del nostre viatge. És la muntanya més alta d'Albània i de Macedònia. Arribarem al cim del Maja Korab després d'una llarga caminada a través de boscos i pastures d'alçada en un entorn espectacular.
  Aquest cim es pot no fer, o fer un tros, ja que la pujada i la baixada és pel mateix camí; o bé quedar-se a Radomire a descansar.
  Descens fins a Radomire i des d'allà ens desplaçarem amb vehicle fins a Peshkopi, ciutat propera a la frontera amb Macedònia. Allotjament i sopar en hotel cèntric. (E/D/S)
  Desnivell: ↑1.460 ↓1.460 m. Distància: 15 km. Temps de caminada: 7.30 hores.

  Dia 29 de setembre: TIRANA I TORNADA
  Després d’esmorzar, trasllat cap a Tirana on tindrem temps de fer una visita a la ciutat. A l’hora convinguda trasllat a l'aeroport. Fi dels nostres serveis. (E/D/-)

  E: Esmorzar – D: Dinar – S: Sopar

  *Nota: Aquestes dades són orientatives, per tant podran ser modificades en funció de les necessitats i eventualitats que es puguin presentar.

 • Algunes imatges:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Activitats per a famílies i amics, Rutes temàtiques, Rutes Culturals
 • Nivell: EXIGENT - Rutes on cal estar acostumat a realitzar esforços físics mantinguts. Distància diària de fins a 20 km i desnivells fins a 1000 m
 • Preus:

  Grup de 10 a 12 persones: 1.210 € per persona.
  Grup de 7 a 9 persones: 1.375 € per persona.

  Suplement habitació individual: consulteu-nos

 • Què inclou:

  - Guia local durant tot el viatge
  - Allotjament durant tot el viatge
  - Pensió completa (els esmorzars, dinars i sopars estan especificats en el programa)
  - Transports interiors indicats en el programa
  - Transport de l'equipatge a la muntanya (12 kg màxim per persona)
  - Organització tècnica
  - Impostos

 • No inclou:

  - Vol
  - Begudes embotellades
  - Propines
  - Assegurança d'anul·lació i/o assistència
  - Tot el no especificat en l'apartat 'inclou'

 • A tenir en compte:

  Passaport o DNI en vigor amb una validesa mínima de 6 mesos i en bon estat.

  A tenir en compte:
  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant, s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves
Més en aquesta categoria: « Cims Balcànics - 11 Dies

Deixa un comentari