Terra de tradicions, cultura i natura de la ruta de la seda.

Valorar aquest article
(37 vots)

Aquest programa es pot realitzar des del 15 de juny fins al 15 de setembre a partir de grups de 4 persones.

El nostre programa a l'Àsia Central és ideal per a totes aquelles persones que pretenen, en primer lloc, enriquir els seus coneixements sobre la història i cultura de pobles, relaxar-se i gaudir de la natura, capturar imatges de grans paisatges (en aquest territori hi ha moltíssims exponents de la cultura i història dels pobles que han passat per aquí), i també per gaudir de l'hospitalitat i la gastronomia del poble kirguís.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Punts forts del programa:

  - Torre de Buranà que va ser un important centre comercial de la Gran Ruta de la Seda.

  - La vida nòmada dels habitants del llac Son Kul.

  - Yety Oguz es tradueix del kirguís com "Set braus". Aquest pintoresc congost deu el seu nom potser a la semblança que donen unes formacions rocoses cobertes d'avets del Tien Shan.

  - Les impressionants valls alpines de Yuuku i Altyn Arashan envoltades de pics i geleres.

  - El llac Issyk Kul, és el segon per la seva extensió entre els llacs alpins, després del llac Titicaca a Amèrica del Sud. Mesurant 182 km de llarg per 58 km d'ample, aquest llac es va formar com a resultat de l'activitat volcànica. L'activitat tèrmica del seu fons fa que mai es congeli, ni durant els més crus hiverns. A l'estiu les temperatures de l'aigua arriben als 25-28 graus centígrads (més calenta que l'aire) i us podeu banyar al llac envoltat dels pics nevats del Tien Shan.

  PROGRAMA DIA A DIA:

  Dia 1: Sortida del vol Barcelona.

  Dia 2: Recorregut per Bixkek.
  Trobada amb el guia a l'aeroport i trasllat a Bixkek.
  Temps per dormir una mica i després d’esmorzar començarem el nostre recorregut per la ciutat.
  Visitarem el monument a Manàs, l'heroi principal del poble kirguís. Després farem una passejada per la plaça d'Ala Too per presenciar el canvi de Guàrdia d'Honor, les principals residències oficials i la Plaça Vella davant la casa del Parlament.
  Allotjament en hotel 3*. (MP)

  Dia 3. Bixkek – Llac Son Kul via Torre Buranà.
  Aquest matí, després d'esmorzar anirem cap a la Torre Buranà, prop de la ciutat de Tokmok.
  Després farem una visita a una col·lecció d'esteles ancestrals o "Balbals".
  Dinarem a casa d'una família Kirguís a la ciutat de Tokmok, degustant els plats de la cuina tradicional com el Beshbarmak, el Shorpó, Boorsok, Kaimak.... Seguirem en vehicle fins al Llac Son Kul fins a arribar al nostre campament a la vora del llac, envoltat de pastures i al peu de les muntanyes. Serem hostes de les sempre hospitalàries i afables famílies dels pastors locals. Els kirguís continuen la seva vida, el mateix ritme simple i tradicional dels seus avantpassats.
  Sopar i allotjament al campament de iurtes. (PC)

  Dia 4. Llac Son Kul
  Excursió per l'àrea del Llac Son Kul (de 4 a 5 h) on veurem els antics petroglifs i unes vistes espectaculars de les muntanyes i d'aquest majestuós llac. Coneixerem la vida nòmada dels pastors i qui vulgui podrà tastar el refrescant airan (iogurt) o kumis (la llet d'euga fermentada). Opcionalment: es pot fer una passejada a cavall.
  Sopar i allotjament al campament de iurtes. (PC)

  Dia 5. Llac Son Kul – Llogaret de Tamga
  Esmorzarem en el mateix campament i després viatjarem al poble de Kochkor, on els habitants locals es dediquen a la confecció de feltre, catifes, filats i brodats, a més d'altres artesanies. Després de dinar en una casa local seguirem direcció al llac Issyk Kul i farem una parada al congost de Skazka (l'història fantàstica) on veurem les seves argiles petrificades de múltiples colors amb el gran llac al fons.
  Sopar i allotjament en una Guest House al llogaret de Tamga. (PC)

  Dia 6. Tamga – Congost de Yuuku – Ciutat de Karakol
  Després d'esmorzar viatjarem cap al congost de Yuuku. Pararem pel camí per comprar alguna cosa per dinar a la muntanya. Farem una caminada per la vall tot resseguint el brogit del seu cabalós riu (4 h). A la tarda, viatge cap a la ciutat de Karakol a la riba oriental del llac, al peu de les més belles muntanyes del Tien Shan. Aquesta vella ciutat russa, aparentment adormida, va ser aixecada a mitjans del segle XIX per cosacs del Tsar Rus.
  Sopar en un restaurant i allotjament en un hostal a Karakol. (MP)

  Dia 7. Karakol – Congost de Yety Oguz – Karakol
  Anirem fins al congost de Yety Oguz. Yety Oguz es tradueix del kirguís com "set braus". Aquest pintoresc lloc deu el seu nom a la semblança que donen unes formacions rocoses cobertes d'avets del Tien Shan. Farem una caminada on gaudirem de les vistes espectaculars del congost (3 h). Dinar en una iurta. Retorn a Karakol i recorregut per la ciutat de Karakol, visitarem la mesquita Dungana, construcció singular d'estil xinès, convertida en mesquita. Visitarem també la vella església russa ortodoxa "La Catedral de La Santa Trinitat", feta tota de fusta sense ajuda de cap clau de metall.
  Després sopar en un restaurant i allotjament en un hostal a Karakol. (PC)

  Dia 8. Ciutat de Karakol - congost Altyn Arashan -Ciutat de Karakol
  Aquest dia, passejarem pel congost d'Altyn Arashan, que es troba a 30 km de la ciutat de Karakol. Ens acostarem a la vall amb un vehicle 4 x 4 i farem una caminada pel congost tot gaudint del paisatge. Podem visitar també uns banys termals. Soparem amb una família dungana / uigur.
  Allotjament en un hostal a Karakol. (MP)

  Dia 9. Ciutat de Karakol - Cholpon Atà
  Després d'esmorzar, anirem cap a la ciutat de Cholpon Atà. Farem una visita al Museu Històric i etnogràfic local, on podem aprendre més sobre la història del poble kirguís des del segle VIII AC fins als nostres dies. També visitarem el jaciment de petròglifs de Cholpon Atà, un temple a cel obert que van deixar els escites i huns que data dels segles IX i VIII AC fins als segles III i IV DC.
  Allotjament a Cholpon Atà. (PC)

  Dia 10. Cholpon Atà - Ciutat de Bixkek
  Després d'esmorzar, ens traslladarem amb vehicle cap a Bixkek. Es pot fer una volta pel mercat d'Osh, on podrem comprar artesania.
  Sopar de comiat amb show folklòric en un restaurant local.
  Allotjament en hotel 3* (MP)

  Dia 11. Bixkek – aeroport
  Trasllat a l'aeroport internacional per agafar el vol de tornada. (E) Arribada prevista a Barcelona al migdia.

  PC = Pensió completa MP= Mitja pensió E= Esmorzar

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus: Grup de 8 a 16 persones: 1.135 euros per persona
  Grup de 6 a 7 persones: 1.220 euros per persona
  Grup de 4 a 5 persones: 1.345 euros per persona

  (els preus poden variar depenent del canvi del dòlar USD)
  A partir de 14 persones us acompanyarà un guia des de Barcelona.

 • Què inclou:

  - Guia local de Giroguies de parla castellana
  - Allotjament a Bixkek en un hotel 3* - 3 nits
  - Allotjament a Son Kul en iurtes – 2 nits
  - Allotjament al llogaret de Tamga en una guest house – 1 nit
  - Allotjament a Karakol en un hotel - 3 nits
  - Allotjament a Cholpon Atà en un hotel – 1 nit
  - Esmorzars, dinars i sopars especificats en el programa
  - Transports interns especificat en el programa en vehicle privat
  - Aigua embotellada
  - Entrades especificades en el programa
  - Taxes i impostos.

 • No inclou:

  - Vol Barcelona - Bixkek – Barcelona (400 € amb maleta inclosa a data 18/11/2019)
  - Suplement habitació individual: 175 €
  - Propines
  - Assegurances
  - Tot el no especificat a l'apartat "inclou"

 • A tenir en compte:

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves
Més en aquesta categoria: « Els contrastos de l'Àsia Central

5 comentaris

 • Enllaç del comentari divendres, 25 setembre 2015 18:08 Publicat per Angelina Solà Toà

  El viatge al Kirguistan...poca cosa he de dir ja que encara estic "penjada" en els fantàstics dies passats entre muntanyes, amb uns companys immillorables i una organització i guiatge que, per mi, ha estat impecable...solament que m'hi hagués estat uns dies més. Per mi ha estat un descobriment d'un país del que sols sabia el nom. Viatge per repetir i recomanar. Moltes gràcies a tots els que ho fan possible.

  Informe
 • Enllaç del comentari dissabte, 19 setembre 2015 11:55 Publicat per Nurit (de Argentina)

  Recién llegada de este Espectacular viaje a Kirguistán, aún sorprendida gratamente por todo lo que el país tiene para ofrecer: su naturaleza con esos imponentes y variados paisajes, la gente, la cultura, la comida exquisita….TODO! y sumado a esto, la impecable organización de Ramón y Natalia nuestra guía local, hicieron de este viaje unas vacaciones perfectas!! Muchas gracias y será hasta la próxima!

  Informe
 • Enllaç del comentari divendres, 18 setembre 2015 18:06 Publicat per Avel·lina

  Un viatge fantàstic, dels que no et deixen indiferent i i a més perduren a la memòria. Uns paratges immensos i captivadors, unes muntanyes imponents, una guia del Kirguistan excepcional i un líder-guia català fenomenal.
  Les expectatives que m'anava fent tot llegint el programa s'han complert amb escreix. Tots els dies han estat ben planificats i molt ben aprofitats. El menjar ha estat de primera, especialment quan es menja a les iurtes perquè a més a més de la qualitat dels productes que t'ofereixen hi trobes el valor afegit de poder copsar en poca estona trets d'una cultura ben diferent a la nostra.
  Un viatge molt recomanable i no espereu massa si teniu ganes d'anar-hi. De moment encara hi ha poc turisme.
  Si decidiu fer el viatge no us en penedireu.

  Informe
 • Enllaç del comentari diumenge, 26 juliol 2015 09:18 Publicat per Joan

  Natalia y Ramon,
  Os agradezco personalmente, los muy buenos días pasados juntos en ese encantador país, con sus impresionantes montañas y con sus gentes tan hospitalarias.
  El programa ha estado muy acertado, si bien y como diferente a lo que conocemos de nuestras montañas de España, el entorno del lago Song Kul para mi ha sido lo más impactante. Por lo que me habría aun deleitado más mi espíritu el invertir uno o dos días con los paisajes maravillosos de esas alturas de 3000 metros y porque no dar una vuelta en barca por el lago.
  En fin, Natalia, creo que todos los del grupo guardamos un grato recuerdo de tu persona y si en algo podemos serte útiles ya nos dirás.
  De Ramon, no hablo pues el sabe que lo aprecio mucho como buen profesional que es en el campo del senderismo.
  Y bien, muchas gracias por todo lo aprendido y hasta pronto!

  Informe
 • Enllaç del comentari dijous, 18 juny 2015 13:27 Publicat per Antonia

  Recomiendo este viaje, jamás hubiera imaginado los paisajes grandiosos de este país, sus gentes, los caballos, una comida fresquísima, vaya que me hubiera quedado una semanita más!

  Informe

Deixa un comentari