Ruta per l'Alt Empordà

Valorar aquest article
(8 vots)

Monestir St. Pere de RodesDates a concretar.
La serra de l’Albera té una de les majors concentracions de monuments megalítics de Catalunya. Entre suredes, olivars i vinyes anirem veient dolmens, menhirs i el conjunt megalític del Mas Baleta que inclou el cromlec que alguns anomenen ‘l’Stonehenge’ de l’Empordà.
Roques, mar i vent són algunes característiques del Parc Natural del Cap de Creus, on els Pirineus es fonen amb la Mediterrània. Des del far del cap de Creus fins a Portlligat ens acompanyaran vinyes i olivars, parets de pedra en sec, rocalloses cales on hi podrem fer un bany, una peculiar vegetació i sempre envoltats del perfum del mar.
Passarem pel poble de La Vall de Santa Creu i arribarem al monestir de Sant Pere de Rodes, una vella abadia benedictina considerada un dels principals exponents del romànic a Catalunya.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Ens trobarem tots al lloc indicat al fer la reserva a Cantallops.
  Hora d'arribada al punt d'inici: 11:00h

  Dia 1: CANTALLOPS A CAPMANY, AL PEU DE L'ALBERA:
  La serra de l'Albera d'oest a est va del coll del Pertús fins al Cap de Cervera, i de nord a sud està situada entre el Rosselló i l'Alt Empordà. Té una de les majors concentracions de monuments megalítics de Catalunya. Entre suredes, olivars i vinyes anirem veient dolmens, menhirs i el conjunt megalític del Mas Baleta que inclou el cromlec que alguns anomenen 'l'Stonehenge' de l'Empordà.

  Distància 10,2 km - Desnivell de pujada 140 m i de baixada 205 m – Temps aprox.:4 h.

  Dia 2: TRAVESSA DEL PORT DE LA SELVA A VILAJUÏGA:
  Esmorzar a l'hotel i inici de la ruta. Una caminada per la serra de Rodes inclosa dins el Parc Natural del Cap de Creus. Passarem pel poble de La Vall de Santa Creu i arribarem al monestir de Sant Pere de Rodes, una vella abadia benedictina considerada un dels principals exponents del romànic a Catalunya. Continuarem cap a Santa Helena, les restes del poblat medieval de Santa Creu de Rodes i baixarem fins a Vilajuïga on pel camí hi trobarem 8 dolmens.

  Distància 14,2 km - Desnivell de pujada 570 m i de baixada 555 m – Temps aprox. : 5 h.

  Dia 3: EL PARC NATURAL DEL CAP DE CREUS:
  Esmorzar a l'hotel i inici de la ruta. Roques, mar i vent són algunes característiques d'aquesta península on els Pirineus es fonen amb la Mediterrània. Una passejada per l'extrem més oriental de tota la península Ibèrica. Des del far del cap de Creus fins a Portlligat ens acompanyaran vinyes i olivars, parets de pedra en sec, rocalloses cales on hi podrem fer un bany, una peculiar vegetació i sempre envoltats del perfum del mar. Final d'etapa en el poble mariner de Cadaqués.

  Distància: 7.8 Km • Desnivell de pujada: 215 m , • Desnivell de baixada: 215 m Temps aprox.: 4.30 h

 • Algunes imatges:
 • Dates: a concretar
 • Durada: Ponts
 • Tipus: Senderisme en grup, Activitats per a empreses, Activitats per a famílies i amics, Rutes temàtiques, Rutes Culturals
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700m
 • Preus:

  - A consultar.

 • Què inclou:

  - Allotjament en hotel 3* en règim de PC a primera línia de la platja amb piscina i gimnás, incloent els dinars de picnic del dia 2 i 3.
  - Guia oficial de senderisme en totes les rutes, 1 guia per cada 20 participants.
  - Transport des del final de la ruta fins al cotxe privat o bus.
  - Assegurança.

 • No inclou:

  - Esmorzar i dinar del primer dia.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari