Imprimir aquesta pàgina

Tresors d’Armènia i Artsakh - Alt Karabagh (12 dies)

Valorar aquest article
(9 vots)

Armenia

PRÒXIMA DATA PROGRAMADA:
Del 16 al 27 de setembre de 2020

Aquest programa es pot organitzar per les dates que escolliu des del mes d'abril fins al 15 de novembre, a partir de dues persones.


Armènia és una antiga república soviètica que té les seves arrels en una de les més antigues civilitzacions del món. Cultural, històricament i políticament, Armènia es considera com a part d'Europa, però, la seva localització en el Caucas meridional la situa en una suposada frontera imaginària entre Europa i Àsia: La Transcaucàsia, zona al sud-oest de Rússia, entre el mar Negre i el mar Caspi. L'Armènia moderna ocupa part de l'Armènia històrica, el centre estava a la vall del riu Araks i la regió al voltant del llac Van a Turquia. El terreny armeni és principalment muntanyós. Cap punt del país està per sota dels 400 metres per sobre del nivell del mar.

La República d'Artsakh (també anomenada República de l'Alt Karabagh o de Nagorno-Karabakh) és un estat situat a la Transcaucàsia. El nom de Karabagh deriva del turc i el persa, que significa "Jardí Negre" de manera literal i va ser utilitzat des del segle XIII per fonts georgianes i perses per a referir al principat armeni que molt historiadors moderns coneixen amb el nom de Regne d'Artsakh o Principat de Khachen.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1: Sortida del vol Barcelona a Yerevan. Trasllat a l'hotel i resta del dia lliure

  Dia 2: Passeig per la ciutat – Museu d'Història – Tsitsernakaberd
  Després d'esmorzar, començarem passejant per Yerevan explorant els racons amagats d'aquesta ciutat meravellosa. Edificis espectaculars, cuidades places, amples avingudes plenes de cafès, restaurants i botigues. Visitarem el Museu d'Història, ubicat a la plaça de la República de Yerevan, que és un monument històric molt important fundat el 1920. S'hi mostren objectes i obres vitals que representen la història d'Armènia des de les edats més remotes fins al dia d'avui.
  Després, dinar de benvinguda en un restaurant local.
  Seguirem amb la visita al Memorial de Tsitsernakaberd per conèixer la història d'Armènia i visita al museu del Genocidi construït en memòria de les víctimes del Genocidi Armeni.
  Nit en hotel a Yerevan. MP (esmorzar i dinar).

  Dia 3: Yerevan - Gueghard - Garni - Yerevan
  Després d'esmorzar anirem fins al monestir de Gueghard, un dels monuments més famosos d'Armènia. Es coneix també com "Ayrivank" que significa "església llaurada a la roca". El monestir de Gueghard és Patrimoni Mundial de la UNESCO. Començarem la nostra caminada per la vall del riu Azat, veurem de lluny les ruïnes del monestir d'Havuts Tar i ja de baixada arribarem a l'anomenada 'simfonia de pedres' una colada basàltica amb espectaculars columnes que semblen tubs d'òrgue.
  Dinar en un restaurant local. Acabarem la jornada visitant el temple pagà de Garni (segle I AC) que va ser dedicat al déu del sol Mihr i és l'únic temple pagà conservat a la regió del Caucas.
  Nit en hotel a Yerevan. MP (esmorzar i dinar) – 4 h de senderisme, +165 m, -430 m de desnivell.

  Dia 4: Yerevan - Jor Virap - Noravank – Zorats Karer - Goris
  En aquesta jornada descobrirem tresors històrics a la regió de l'Ararat, visitant el monestir de Jor Virap (s. VII). Aquest monestir està situat molt a prop de la muntanya bíblica de l'Ararat i al costat de Turquia. Aquest és un punt de confluència entre dues religions, Cristianisme i Islam. Grans extensions muntanyoses, valls exuberants, gorges impressionants i coves misterioses. És la província de Vayots Dzor, que descobrirem en aquesta jornada i visitarem l'espectacular complex monàstic de Noravank, construït durant els segles XII-XIV, envoltat de muntanyes rogenques. Deixant la província de Vayots Dzor, ens dirigirem cap a Goris, "ciutat dels vents", però abans passarem per Zorats Karer o Karahunj, considerat l'Stonehenge armeni. Considerat l'observatori astronòmic més antic del món (IV mil·lenni AC) i on es feien servir forats a les pedres per l'observació dels astres.
  Nit en hotel a Goris. PC

  Dia 5: Goris - Khndzoresk - Tatev – Stepanakert
  La regió de Siunia ofereix unes rutes de senderisme fantàstiques. Camins dins un congost ple de coves excavades a la roca en el poble de Khndzoresk. Seguirem cap al complex monàstic de Tatev, on hi arribarem pujant a un telefèric que travessa la vall.
  Des d'aquí seguirem el nostre viatge cap a Nagorno Karabaj fins a arribar a Stepanakert, la capital de Karabaj.
  Nit en hotel a Stepanakert. PC – 2,5 h de senderisme. +210 m, -100 m de desnivell.

  Dia 6: Stepanakert – Shushi – Sendero a la Garganta de Hunot – Stepanakert
  Després d'esmorzar ens dirigirem a la ciutat de Shushi, on estan situades la fortalesa de Shushi i la Catedral de Ghazanchetsots. Shushi ha estat el centre cultural de Nagorno Karabakh fins al segle XX. Encara que actualment la ciutat està semi derruïda, s'ha declarat com reserva històrica i cultural pel govern de Nagorno Karabakh. Després farem una caminada per l'engorjat d'Hunot, on podreu gaudir de la natura en tots els sentits.
  Sopar i allotjament a Stepanakert. PC – 2 h de senderisme. +200 m, -200 m de desnivell.

  Dia 7: Stepanakert – Gandzasar – Dadivank – Noraduz - Sevan
  Avui visitarem el monestir de Gandzasar (en armeni significa muntanya del Tresor) del segle XIII - un dels monuments més famosos i valuosos de Nagorno Karabakh. El monestir és una joia de l'arquitectura Armènia medieval. Després anirem al monestir Dadivank (segle I) que està situat a la regió de Martakert, envoltat de boscos densos. Es va fundar al segle I, i els edificis actuals pertanyen als segles XII - XIII. Després anirem al cementiri medieval de Noraduz on hi ha la concentració de khachkars («creu de pedra») més gran d'Armènia. Arribarem al llac de Sevan, que és el llac d'aigua dolça d'alta muntanya més gran a la regió del Caucas. A la península de Sevan està situat el monestir Sevanavank - fundat per Gregori l'Il·luminador al 305.
  Sopar i allotjament a Sevan. PC

  Dia 8: Sevan – Llacs Parz i Gosh - Goshavank - Dilijan
  A primer hora visitarem el monestir de Sevanavank i després seguirem cap a l'anomenada Suïssa Armènia. Aquesta regió ha estat beneïda per la naturalesa amb densos boscos, un dels quals és el Parc Nacional de Dilijan. Avui caminarem per un paisatge agrícola i forestal molt harmònic i ben conservat, un sender des del Llac Parz cap al llac Gosh i que continua en mig de boscos caducifolis i clarianes conreades per arribar al complex monàstic de Goshavank. Es troba al cor del bosc de Dilijan i va ser fundat en el segle XII per l'acadèmic, legislador, clergue i mestre armeni Mkhitar Gosh.
  Nit en hotel a Dilijan. PC - 5 h de senderisme. +520 m, -620 m de desnivell.

  Dia 9: Dilijan - Aghavnavank – Vernissage
  Després d'esmorzar tenim una caminada pel Parc Nacional de Dilijan, ens desplaçarem al poblet de Getik on surt un camí que ens endinsa en un bosc de teixos centenaris. Dinarem a Dilijan i a la tarda visitarem un mercat d'art i artesania a l'aire lliure conegut com a "Vernisage"
  Nit en hotel a Yerevan. MP (esmorzar i dinar) – 3 h de senderisme, +280 m, -280 m de desnivell.

  Dia 10: Yerevan / pic sud de l'Aragats o mont Hatis / Yerevan
  Per aquest dia tenim 2 opcions en funció de la meteorologia:
  a) Transport fins al llac Kari (3.200 m) on començarem a pujar al pic sud de l'Aragats (3.888 m). Aquesta muntanya, amb els seus 4 cims, té un cràter de profunditat de 400 m, un dels més grans del món. 5,30 h de senderisme. +720 m, -720 m de desnivell.
  b) Transport fins a la base del mont Hatis per pujar aquest antic volcà de 2.530 m que ens ofereix unes vistes excepcionals dels paisatges de prats alpins on a l'estiu trobem els ramaders armenis. 6 h de senderisme. +985 m, -985 m de desnivell.
  Nit en hotel a Yerevan. MP (esmorzar i sopar).

  Dia 11: Matenadaran - Echmiadzín o Hripsimé - Zvartnots
  Avui començarem pel famós Matenadaran, un dels dipòsits de manuscrits més grans del planeta, que conté documents antics no només d'Armènia sinó també d'arreu del món. És un tresor nacional, que representa la riquesa de la cultura i la història d'Armènia. Es va inaugurar l'1 de març de 1959 i emmagatzema aproximadament 17.000 manuscrits antics i més de 100.000 documents d'arxiu antics.
  Després visitarem la Santa Seu d'Echmiadzín, seu de l'església apostòlica armènia. La catedral d'Echmiadzín, l'edifici cristià més antic d'Armènia, va ser construïda l'any 303 i és arquitectònicament parlant un dels edificis més excepcionals del segle IV. En el cas que encara estigués en obres visitarem l'església de Santa Hripsimé, que també va ser declarada Patrimoni de la Humanitat. Dinar en un restaurant local. A continuació visitarem el temple de Zvartnots, construït el segle VII. Els dos monuments són Patrimoni Mundial de la UNESCO.
  Sopar de comiat en un restaurant on podrem gaudir de cants i balls folklòrics.
  Nit en hotel a Yerevan. PC

  Dia 12: Trasllat a l'aeroport per embarcar en el vol de tornada.

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Activitats per a famílies i amics, Rutes temàtiques, Rutes Culturals
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  Per a grups de 15 a 20 persones: 1.125 €
  Per a grups de 10 a 14 persones: 1.185 €
  Per a grups de 6 a 9 persones: 1.290 €
  Per a grups de 4 a 5 persones: 1.365 €
  Per a grups de 2 a 3 persones: 1.755 €

  Suplement habitació individual: 225 €

 • Què inclou:

  - Guia de Giroguies des de Barcelona si el grup arriba a les 15 persones.
  - Guia local de parla castellana durant tot el programa.
  - Allotjaments en hotels amb habitacions dobles de 3* i 4* amb bany: 6 nits a Erevan, 1 nit a Goris, 2 nits a Stepanakert, 1 nit a Sevan i 1 nit a Dilijan.
  - Àpats especificats en el programa: tots els esmorzars, 9 dinars i 7 sopars.
  - Trasllats interiors segons el programa en vehicle còmode.
  - Entrades als llocs i monuments especificats en el programa.
  - Demostració d'elaboració de "lavash" a Garni.
  - Totes les taxes.
  - 2 ampolles d'aigua mineral cada dia per persona.

 • No inclou:

  - Vols.
  - Begudes alcohòliques.
  - Assegurança de viatge.
  - Propines.

 • A tenir en compte:

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves