Cims Balcànics

Valorar aquest article
(3 vots)

Pròximes dates programades:
Del 29 d'agost al 8 de setembre de 2020

Aquest viatge és un recorregut per les cotes més altes de diversos països balcànics: Albània, Macedònia, Kosovo i Montenegro.

A Albània recorrerem la seva part nord a través d’algunes de les valls i zones rurals més amagades i desconegudes d’Europa. Després ens endinsarem a Kosovo, ascendint la seva màxima cota, el Maja Gjiravica. També Macedònia on pujarem al Maja Korab, muntanya compartida entre d’Albània i Macedònia i la més alta d’aquest dos països.

Caminarem pel Parc Nacional de Prokletije, una de les més impressionants zones alpines de Montenegro. I per finalitzar, passarem l’últim dia a Tiranë, capital d’Albània.

Serà un viatge per les muntanyes més desconegudes dels Balcans, amb un recorregut molt complert amb una gran riquesa paisatgística, humana i cultural.

Informació addicional

 • Punts forts:

  SHKODER. Capital del nord d'Albània i bressol de la cultura del país. Situada a la vora del llac més grans dels Balcans al qual li dóna el seu nom i a la frontera amb Montenegro. El castell i el seu centre històric són alguns dels seus atractius.

  PROKLETIJE. “Les muntanyes maleïdes”. Probablement la regió muntanyenca més espectacular de Montenegro. Visibles marques de glaciació en haver-se produït en cotes molt baixes. Aquí es troba el pic més alt de Montenegro.

  BALQIN, DOBERDOLL. Llogaret de pastors només habitat a l’estiu.

  MAJA GJIERAVICA. La muntanya més alta de Kosovo de 2.658 m.

  TROPOJA. regió més al nord-est d’Albània i fronterera amb Kosovo.

  BAJRAM CURRI. pintoresca ciutat del nord d’Albània.

  MAJA KORAB. Muntanya més alta d’Albània i Macedònia.

  TIRANË. plaça de Skënderbej, Museu Nacional, barri de Blloku. Mezquita Et´hem Bey.

 • Itinerari:

  Dia 1: Rinas (aeroport) – Theth
  Recollida a l'aeroport de Rinas i sortida cap a les muntanyes del nord, on es desenvoluparà gran part del nostre viatge.
  Després de passar per la ciutat de Shkodër, capital del nord del país, ens endinsarem a la regió de Dukagjin.
  Arribada a Theth; allotjament i sopar a guesthouse en habitació compartida d’una família local.
  Allotjament: PC

  Dia 2: Theth - Valbonë
  Esmorzar i pujada cap a la serralada de Valbonë; ens endinsarem en un frondós bosc de fajos que ens alleujarà de la calor durant l'ascens. Un cop a dalt de la serralada dinarem.
  Iniciarem el descens fins a Rrogam, petit llogaret on pararem per a refrescar-nos i esperar el vehicle que ens portarà fins al nostre guesthouse a Valbonë. Descans i sopar en una casa familiar en habitació compartida.
  Allotjament: PC. Recorregut: 14 km / (+950 m, -700 m). Temps aproximat: 7h

  Dia 3: Valbonë – Çerem
  Sortirem després d'esmorzar cap al llogaret de Çerem. Pujarem fins a la frontera amb Montenegro als voltants del Maja Kolata des d’on tindrem unes magnífiques vistes de tota la vall.
  Ja des d'aquest vessant i passant per diversos assentaments de pastors, arribarem a Çerem, llogaret ocupat només els mesos d'estiu. Allí descansarem en una casa familiar en habitació compartida i menjarem un sopar tradicional.
  Allotjament: PC. Recorregut: 16km / (+1.100, - 1.200). Temps aproximat: 8h

  Dia 4: Çerem - Lugina Gjiarper
  Sortida des del llogaret de Çerem per a realitzar la nostra ascensió al Maja Gjiarper (2.221 m.).
  Descens per una zona boscosa fins a arribar a la vall de Gjialper on ens allotjarem amb una casa familiar en habitació compartida.
  Allotjament: PC. Recorregut: 14km / (+1.200, - 1.100). Temps aproximat: 7h

  Dia 5: Lugina Gjiarper – Doberdoll
  Des d'aquest llogaret, només ocupat a l'estiu, recorrerem al llarg de la frontera amb Montenegro, alguns dels paratges menys transitats d'aquesta part dels Balcans. Parada en el llogaret de Balqin per a prendre un cafè amb els pastors locals. Arribada a la tarda a Doberdoll. Assentament en altura de pastors seminòmades. Descans i sopar a casa familiar en habitació compartida.
  Allotjament: PC. Recorregut: 18 km / (+1.125, -450). Temps aproximat: 7h

  Dia 6: Doberdoll – Maja Gjieravica – Sylbices
  Després d'esmorzar, arribarem a la frontera entre Kosovo i Albània. Ja a Kosovo, iniciarem l'ascensió al Gjieravica, la muntanya més alta d'aquest país. Descendirem per a tornar a travessar la frontera albanesa per anar a descansar al llogaret de Sylbices. Sopar i allotjament en casa familiar i habitació compartida.
  Allotjament: PC. Recorregut: 15 km / (+1.125, -980). Temps aproximat: 6h

  Dia 7: Sylbices – Tropoja – Bajram Curri
  Després d'esmorzar sortirem des de Sylbices, per a arribar caminant a la localitat de Tropoje a través de vall de Pojana, per la falda de la muntanya Shkelzenit. Des de Tropoje ens desplaçarem a la ciutat de Bajram Curri. Allotjament en hotel en habitació compartida.
  Allotjament: PC. Recorregut: 18 km / (+600, -950)

  Dia 8: Bajram Curri – Radomire
  Sortida al matí direcció Radomire. Aquest dia es dedicarà pel trasllat a la zona de Dibra, on es troba el Korab, la muntanya més alta d'Albània i Macedònia. Però abans farem una parada per a conèixer Prizren, una de les ciutats més interessants de Kosovo.
  Continuem el nostre recorregut per a tornar a entrar a Albània travessant la regió de Kukes i Diber. Arribada a la localitat de Radomire, petita localitat a la falda del Korab.
  Allotjament en hotel en habitació compartida i sopar.
  Allotjament: PC.

  Dia 9: Radomire – Maja Korab – Peshkopi
  En aquesta jornada assolirem el sostre del nostre viatge. És la muntanya més alta d'Albània i Macedònia. Arribarem al cim del Maja Korab després d'una llarga caminada a través de boscos i pastures d'altura en un entorn espectacular. Descens fins a Radomire i des d'allí ens desplaçarem en vehicle fins a Peshkopi, ciutat pròxima a la frontera amb Macedònia. Allotjament i sopar en cèntric hotel.
  Allotjament: PC. Recorregut: 14 km / (+1.460, - 1.460)

  Dia 10: Peshkopi - Tiranë
  Esmorzar i sortida cap a Tiranë, capital del país. Aquesta jornada transcorre per l'interior la qual ens donarà l'oportunitat d'acomiadar-nos de la vida rural d'aquest país. Arribada a la tarda. Visita panoràmica al centre de la ciutat, museus, plaça i mesquita, així com, els seus cafès i bars en el centre de la ciutat. Els més "marxosos" descobriran la seva agitada vida nocturna. Allotjament en un cèntric hotel.
  Allotjament: MP

  Dia 11: Tiranë – Rinas (aeroport)
  Esmorzar a l'hotel i trasllat cap a l'aeroport on finalitzen els nostres serveis.
  Allotjament: Esmorzar a l'hotel

 • Algunes imatges:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Activitats per a famílies i amics, Rutes temàtiques, Rutes Culturals
 • Nivell: EXIGENT - Rutes on cal estar acostumat a realitzar esforços físics mantinguts. Distància diària de fins a 20 km i desnivells fins a 1000 m
 • Preus:

  Grups de 14 persones o més: 995 € per persona.
  Grups de 12 a 13 persones: 1.070 € per persona.
  Grups de 9 a 11 persones: 1.115 € per persona.
  Grups de 6 a 8 persones: 1.205 € per persona.
  Grups de 4 a 5 persones: 1.260 € per persona.

  Suplement habitació individual: consulteu-nos

 • Què inclou:

  - Guia acompanyant durant tot el viatge.
  - Allotjament durant tot el viatge: Hotels a les ciutats i guesthouse a la muntanya.
  - Esmorzars, dinars i sopars especificats en el programa.
  - Transports interiors indicats en el programa.
  - Transport de l'equipatge a la muntanya.

 • No inclou:

  - Vol (uns 360 € aproximadament a data 5 de juny).
  - El sopar del dia 10 a Tirana
  - Assegurançes opcionals de viatge.
  - Begudes embotellades.

 • A tenir en compte:

  Passaport en vigor amb una validesa mínima de 6 mesos i en bon estat.

  A tenir en compte:
  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves
Més en aquesta categoria: « Els secrets i atractius d'Albània

Deixa un comentari