Tresc pel Sud d'Albània - 9 dies

Valorar aquest article
(2 vots)

Aquest programa es pot organitzar per les dates que vosaltres escolliu dins els mesos d'abril, maig, juny, setembre, octubre i novembre a partir de 2 persones.

Recorrerem les muntanyes del Sud d'Albània, lloc on el temps es va aturar i que ara ofereix l'hospitalitat de les seves gents que encara conserven la forma de vida tradicional. Naturalesa i cultura són els punts forts d'aquest viatge, recorrerem el P.N. de Jabllanicë, en el centre del país i acabarem a la capital, Tirana. En definitiva, un viatge de tresc que recorre algunes de les regions més remotes d'Albània, un dels països més desconeguts d’Europa

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1: Rinas (Aeroport) - Permet
  Recollida del grup a l'aeroport de Rinas. Viatjarem a Permet, al sud d'Albània.
  Allotjament i activitat a concretar en funció de l'hora d'arribada.
  ( - / - / - )

  Dia 2: Permet - Peshtan - Limar
  Esmorzar i sortida a Peshtan, on començarem el nostre tresc, recorregut a través del bosc amb abundant fauna. Aquesta és la regió de Zagoría, un dels ambients naturals millor conservats d'Europa. Passarem per pobles i restes Otomanes fins arribar al poble de Limar. Allotjament en una casa familiar. Sopar i descans.
  PC ( E / P / S ); 6 h aprox. de senderisme a ritme tranquil; 13 km; +800 m, -450 m de desnivell

  Dia 3: Limar - Hoshteva
  Aquest dia transcorrerà a les muntanyes de Dhembellit i Nemercka. Es tracta d'una comarca habitada per pastors que en els mesos d'estiu es traslladen a les zones altes, que recorrerem durant aquesta travessa. En diversos d'aquests pobles que passarem trobarem vestigis de la religió ortodoxa, majoritàriament al sud del país. També zones de bestiar i pasturatge, així com grans masses arbrades. Al poble d'Hosteve podem visitar la seva església, així com l'arquitectura d'aquests pobles aïllats de muntanya. Arribada a la tarda al nostre allotjament; casa familiar on soparem i descansarem.
  PC ( E / P / S ); 7 h aprox. de senderisme a ritme tranquil; 16 km; +730 m, -600 m de desnivell.

  Dia 4: Hoshteva - Sheper
  Després de l'esmorzar iniciarem el tresc fins arribar a Sheper, un dels més poblats d'aquesta regió. Passarem per alguns pobles on es mostra l'evident abandonament de les zones rurals i on el temps sembla haver-se aturat. Arribada a Sheper a la tarda.
  PC ( E / P / S ); 6 h aprox. de senderisme a ritme tranquil; 12 km; + 460 m, -410 m de desnivell.

  Dia 5: Sheper - Permet - Gjirokaster
  Després d'esmorzar continuem la nostra travessa. Sortirem des de Sheper fins al poble de Permet, passant pel coll del Dhembelit, el punt més alt del dia. Des d'aquí començarem el descens fins a arribar a Leushë, un poble prop de la localitat de Permet i conegut per la seva petita església ortodoxa amb un gran valor artístic gràcies a la qualitat dels seus frescos i l'estat de conservació. Després ens traslladarem per carretera fins a Gjirokaster, una ciutat Patrimonial on passarem la nit. Trajecte per carretera: 1.30 h aprox.
  MP ( E / P / - ); 6 h aprox. de senderisme a ritme tranquil; 13 km de senderisme; + 700 m, -1.100 m de desnivell.

  Dia 6: Gjirokaster - Maja Gjeres - Gjirokaster
  Després de deixar la regió de Zagoría, entrem a la regió de Gjirokaster. Avui pujarem la Maja Gjeres (+ 850 metres) des d'on tindrem un gran panorama de la costa Jònica, llacuna de Butrint i la vall del Drino. Baixada i descans al nostre Hotel. Trajecte per carretera: 0.30 h aprox.
  MP ( E / P / - ); 6 h aprox. de senderisme a ritme tranquil; 13 km de senderisme; + 850 m, -850 m de desnivell.

  Dia 7: Gjirokaster - Berat
  Després d'esmorzar visitarem la fortalesa de Gjirokaster, el Basar, les cases típiques i un nucli antic amb un marcat estil otomà. És per això que aquesta ciutat és declarada Patrimoni de la Humanitat. Continuem el nostre viatge per arribar a Berat, una altra de les ciutats Patrimoni de la Humanitat, també amb un marcat estil otomà i en un gran estat de conservació. Visita del castell per contemplar la posta de sol amb una gran panoràmica de la ciutat. Descans a l'hotel.
  MP ( E / P / - ); Trajecte per carretera: 4 h aprox.

  Dia 8: Berat - Tirana
  Esmorzar i sortida cap a Tirana. Visita al centre de la ciutat, Torre del rellotge, mesquita, plaça Skerderbej i districte de Blloku. El tràfec de la capital serà un contrast comparat amb el qual fins ara s'ha experimentat. Sopar lliure i allotjament a hotel cèntric.
  MP ( E / P / - ); Trajecte per carretera: 2 h aprox.

  Dia 9: Tirana - Aeroport.
  Trasllat a l'aeroport i fi dels nostres serveis.
  ( - / - / - )

 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Activitats per a famílies i amics, Rutes temàtiques, Rutes Culturals
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  8 persones: 871 € per persona.
  Grup de 6 a 7 persones: 963 € per persona.
  Grup de 4 a 5 persones: 1.096 € per persona.
  Grup de 2 a 3 persones: 1.453 € per persona.

  Suplement habitació individual: depenent de la disponibilitat, consulteu-nos.

 • Què inclou:

  - Guia acompanyant durant tot el viatge.
  - Mules pel transport de l'equipatge a la muntanya.
  - Allotjament durant tot el viatge: Hotels a les ciutats i cases rurals a la muntanya.
  - Pensió completa en els dies especificats en el programa (Els dinars durant les travesses serà de picnic)
  - Transports interiors indicats en el programa.
  - Transport aeroport - hotel - aeroport.
  - Assessorament en material que s'ha de portar.
  - Impostos.

 • No inclou:

  - Vol (uns 275 € aproximadament a data 21/11/2019).
  - Assegurances d’anul·lació i de viatge.
  - Begudes embotellades.
  - Sopar en Gjirokaster (dia dies 5 i 6), sopar a Berat (dia 7) i sopar a Tirana (dia 8).
  - Propines

 • A tenir en compte:

  Considerem aquesta sortida de nivell moderat tot i que:

  - el 5è dia del programa es baixen 1000 metres de desnivell.
  - el 6è dia del programa es pugen i baixen 850 metres de desnivell per pujar un cim fàcil, en cas que no es vulgui fer tota la pujada, es pot escurçar el desnivell.


  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari