Imprimir aquesta pàgina

Tresc pel Nord d'Albània

Valorar aquest article
(5 vots)

Properes dates programades:

Del 17 al 24 d'agost de 2019

En aquest viatge de trekking a Albània ens endinsarem en un entorn natural espectacular fent travessia pels Alps albanesos, en contacte directe amb la naturalesa, els habitants d'aquesta regió i la seva forma de vida.

També coneixerem Tirana, la seva capital, on serem testimonis del contrast entre les zones muntanyenques i aquesta bulliciosa capital.

SHKODER. Capital del nord d'Albània i bressol de la cultura del país. Situada a la vora del llac més grans dels Balcans al qual li dóna el seu nom i a la frontera amb Montenegro. El castell i el seu centre històric són alguns dels seus atractius.

PARKU I BALKANIK PAQES. “Parc de la pau dels Balcans” Projecte per a la creació d'un parc transnacional que protegeixi la diversitat animal d'unes de les muntanyes més remotes d'Europa.

PROKLETIJE. “Les muntanyes maleïdes”. Probablement la regió muntanyenca més espectacular de Montenegro. Visibles marques de glaciació en haver-se produït en cotes molt baixes. Aquí es troba el pic més alt de Montenegro

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1 RINAS (Aeroport) – LËPUSHË
  Recollida del grup en l'aeroport de Rinas i sortida cap a les muntanyes del nord, on es desenvoluparà gran part del nostre viatge.
  Després de passar per la ciutat de Shkodër, capital del nord del país, ens endinsarem a la regió de Kelmend.
  Parada en el mirador de Grabom on contemplarem l'espectacular panoràmica d'aquestes muntanyes. Després d'un descans al poble de Tamarë arribarem a Lepushë; allí ens allotjarem i soparem en guesthouse d'una família local.

  Dia 2 LEPUSHE - GERBAJ
  Després d'esmorzar sortirem cap a Gerbaj. A través d'una vall alpina ascendirem al Maja Taljanka (2.057 mts); ja des d'aquí, amb unes magnifiques vistes al massís de Karanfili, continuarem descendint a través d'un frondós bosc de fajos per a arribar a Gerbaj.
  Allotjament en bungalós i sopar a base de productes locals.

  Dia 3 GERBAJ - THETH
  Després d'esmorzar, sortida en furgó fins al poble montenegrí de Vuzaj. Des d'aquí iniciarem el nostre trekking per la vall de Ropjana. Escortats per magnífiques muntanyes tornarem a travessar la frontera albanesa. Testimonis del nostre pas seran refugis de pastors i algun lloc militar abandonat.
  Iniciarem la baixada a la vall de Theth des del coll de Peje.
  Després d'un pronunciat descens arribarem al nostre guesthouse regentat per una família local on descansarem i soparem.

  Dia 4 THETH - VALBONA
  Esmorzar i pujada cap al coll de Valbona; ens endinsarem en un frondós bosc de fajos que ens alleujarà de la calor durant l'ascens.
  En el coll dinarem. Iniciarem el descens tenint sempre a la vista el Maja Jezercës, cim més alt dels Alps Dinàrics, que ens vigilarà fins a arribar a Rrogam, petit llogaret on pararem per a refrescar-nos i esperar el vehicle que ens portarà fins al nostre guesthouse en Valbona.
  Descans i sopar en guesthouse.

  Dia 5 VALBONA – MAJA ROSIT - VALBONA
  En aquesta jornada ascendirem a la major cota del nostre viatge, Maja Rosit (2.522 mts). Serà una ascensió sense dificultat tècnica.
  El recorregut complet ens comportarà, aproximadament, unes 7 hores. Pic fronterer que ofereix grans vistes del vessant albanès i montenegrí.
  Retorn al nostre guesthouse per a descansar i sopar.

  Dia 6 VALBONA - ÇEREM
  Sortirem després de l'esmorzar cap el llogaret de Çerem. Pujarem fins a la frontera amb Montenegro a prop del Maja Kolata on tindrem unes magnifiques vistes de tota la vall.
  Ja des d'aquest vessant i passant per diversos assentaments de pastors, arribarem a Çerem, llogaret ocupat tan sols els mesos d'estiu. Allí descansarem i soparem menjar tradicional, a cura d'una família local.

  Dia 7 ÇEREM - KOMAN / FIERZË - TIRANA
  Al matí un furgó ens portarà fins a Fierzë; allí agafarem un ferri per a realitzar una relaxant i espectacular travessia de tres hores al llarg del llac Koman. Així ens acomiadarem d'aquestes magnifiques muntanyes.
  Dinarem en el trajecte fins a Tirana, capital d'Albània. Aquí podrem gaudir de temps lliure per a visitar el Museu Nacional d'Història i el seu gran mosaic "Els albanesos", plaça Shkanderbej i mesquita Et'hem Bey, així com, els seus cafès i bars en el centre de la ciutat.
  Els més marchosos descobriran la seva agitada vida nocturna.
  Nit en cèntric hotel.

  Dia 8 TIRANA - RINAS (Aeroport)
  Esmorzar a l'hotel i trasllat cap a l'aeroport on finalitzaran els nostres serveis.

 • Algunes imatges:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Activitats per a famílies i amics, Rutes temàtiques, Rutes Culturals
 • Nivell: EXIGENT - Rutes on cal estar acostumat a realitzar esforços físics mantinguts. Distància diària de fins a 20km i desnivells fins a 1000m
 • Preus:

  Grup de 12 a 14 persones: 885 € per persona.
  Grup de 8 a 11 persones: 935 € per persona.
  Grup de 4 a 7 persones: 1.075 € per persona.

  Suplement habitació individual: 250€/persona.

 • Què inclou:

  - Guia acompanyant durant tot el viatge.
  - Allotjament durant tot el viatge: Hotels a les ciutats i guesthouse a la muntanya.
  - Esmorzars, dinars i sopars especificats en el programa.
  - Transports interiors indicats en el programa.
  - Mules pel transport de l'equipatge a la muntanya.

 • No inclou:

  - Vol (uns 400 € aproximadament a data 26 de març).
  - El sopar del dia 7 de programa, a Tirana
  - Assegurançes opcionals de viatge.
  - Begudes embotellades.

 • Reserves:
  pre-reserves

1 comentari