Kirguistan: terra de tradicions, cultura i natura de la ruta de la seda. Tresc per les muntanyes del Tien Shan

Valorar aquest article
(27 vots)

kirguistanProperes dates programades: del 2 al 14 de juliol de 2019

El nostre programa a Kirguistan és ideal per a totes aquelles persones que pretenen, en primer lloc, enriquir els seus coneixements sobre la història i cultura de pobles, relaxar-se i gaudir de la natura, capturar imatges de grans paisatges (en aquest territori hi ha moltíssims exponents de la cultura i història dels pobles que han passat per aquí), i també per gaudir de l'hospitalitat i la gastronomia del poble kirguís.

Informació addicional

 • Itinerari:

  El Kirguizstan o Kirguistan és un país de grans serralades com les del Tien Shan i del Pamir, amb les seves cadenes muntanyoses i els famosos cims Pobeda (7.439 m.) i Lenin (7.134 m.). Aquestes grans cadenes de muntanyes han convertit Kirguizistan en un lloc geogràfic de glaceres intactes, cabalosos rius, transparents torrents, grans llacs i extenses i fèrtils valls alpines.

  Punts forts del programa:

  - Torre de Buraná que va ser un important centre comercial de la Gran Ruta de la Seda.
  - La vida nòmada dels habitants del llac Son Kul.
  - Yety Oguz es tradueix del kirguís com "Set braus". Aquest pintoresc congost deu el seu nom potser a la semblança que donen unes formacions rocoses cobertes d'avets del Tien Shan.
  - El llac Issyk Kul, és el segon per la seva extensió entre els llacs alpins, després del llac Titicaca a Amèrica del Sud. Mesurant 182 km de llarg per 58 km d'ample, aquest llac es va formar com a resultat de l'activitat volcànica. L'activitat tèrmica del seu fons fa que mai es congeli, ni durant els més crus hiverns. A l'estiu les temperatures de l'aigua arriben als 25-28 graus centígrads (més calenta que l'aire) i us podeu banyar al llac envoltat dels pics nevats del Tien Shan.
  - El tresc pel massís del Terskei Ala Too als peus del seu més alt i imponent pic Karakol.

  Dia 1: Sortida del vol Barcelona - Bishkek

  Dia 2. Aeroport – Bishkek - Recorregut per Bishkek.
  Arribada a Bishkek de matinada. Trobada amb el guia a l'aeroport Internacional "Manás". Trasllat a Bishkek.
  Dormirem una mica i esmorzarem. A les 11 h. farem un recorregut per la ciutat: visitarem el monument a Manás, l’heroi èpic major del poble kirguís, una volta per la plaça Ala Too per observar el canvi de la Guardia d’Honor, el monument de la Independència, les principals residències governamentals i finalitzarem a la plaça Vella i la casa del Parlament. Per acabar, ens traslladarem a la plaça Victòria.
  Dinarem en un cafè local més o menys cap a les 15:00h.
  Visitarem el mercat d'Osh, el mercat més gran de la ciutat. Tornarem a l’hotel i temps lliure.
  Allotjament en hotel 3***. (MP)

  Dia 3. Bishkek – Llac Son Kul via Torre Buraná.
  Aquest matí, després d'esmorzar anirem cap a la Torre Buraná, prop de la ciutat de Tokmok.
  Després farem una visita a una col·lecció d'esteles ancestrals o "Balbals".
  Dinarem a casa d'una família Kirguís a la ciutat de Tokmok, degustant els plats de la cuina tradicional com el Beshbarmak, el Shorpó, Boorsok, Kaimak...
  Seguirem en vehicle fins al Llac Son Kul fins arribar al nostre campament a la vora del llac, envoltat de pastures i al peu de les muntanyes. Serem hostes de les sempre hospitalàries i afables famílies dels pastors locals. Els kirguísos continuen la seva vida, el mateix ritme simple i tradicional dels seus avantpassats.
  Campament de iurtes. (PC)

  Dia 4. Llac Son Kul
  Excursió per l'àrea del Llac Son Kul (de 4 a 5 h) on veurem uns antics petroglifs i unes vistes espectaculars de les muntanyes i d'aquest majestuós llac. Coneixerem la vida nòmada dels pastors i qui vulgui podrà tastar el refrescant airan (iogurt) o kumis (la llet d'euga fermentada).
  Opcionalment: es pot fer una passejada a cavall.
  Campament de iurtes. (PC)

  Dia 5. Llac Son Kul – petit poble de Tamga via congost de Skaska
  Esmorzarem en el mateix campament i després viatjarem al poble de Kochkor, on els habitants locals es dediquen a la confecció de feltre, catifes, filats i brodats, a més d'altres artesanies. Després de dinar en una casa local seguirem direcció al llac Issyk Kul i farem una parada al congost de Skazka (l'historia fantàstica) on veurem les seves argiles petrificades de múltiples colors amb el gran llac al fons.
  Guest House al poblet de Tamga. (PC)

  Dia 6. Tamga – Karakol via congost Yety Oguz
  Després d’esmorzar anirem cap al congost de Yety Oguz on farem una curta caminada. A continuació ens traslladarem cap a la ciutat de Karakol.
  Després de dinar ens trobarem amb el nostre guia de tresc i els portadors, i ens traslladarem cap al congost de Karakol (10 km en vehicle i 4 km de tresc)
  Campament a 2.500 m. (PC)

  * NOTA: Al matí s’ha de preparar la roba i material que portareu durant el tresc per donar-ho als portadors (cada participant pot preparar una càrrega màxima de 12 kg que és més que suficient, si hi ha algun participant que encabís més pes, haurà de pagar suplement).

  Dia 7. Karakol – Sortida fins al peu del cim Karakol (5.216m)
  16 km; 6-7 hores; +700 m; -700 m
  Caminarem al llarg del riu Uyun Tor fins arribar als peus del cim Karakol. La caminada serà entre boscos d’avets blaus. Des de principis de maig floreixen las anemones blanques, les tulipes, l’edelweiss… Arribarem fins al punt des d’on es pot apreciar el cim més alt del Terskei Ala Too, el pic Karakol.
  Campament a 2.500 m (podem utilitzar la sauna) (PC)

  Dia 8. Tresc pel congost fins la cabana “Sirotá” i el llac Ala Kol (3.532 m)
  9 km; 6-8 hores; +1.100 m
  Seguirem pel congost durant 3 km, després travessarem un pont sobre el riu i el camí ens portarà cap al bosc, on comença un llarg ascens que acaba en uns prats coberts d'herba. Per un camí serpentejant i un rierol, arribarem a un lloc molt singular on hi ha una cabana, Sirotá. Aquesta està feta de fusta, dins hi ha una taula, bancs i una xemeneia. Hi ha moltes estatuetes d’animals i ídols tallats en fusta. Després el camí segueix per una pujada, i sortint del bosc caminarem riu amunt fins a arribar a una cascada d’aigües que vénen del llac Ala Kol.
  Campament a Ala Kol, a 3.600 m (PC)

  Dia 9. Pas Ala Kol (3.800m), passant el llac Ala Kol i descens al congost de Arashán (2.600 m)
  18 km; 6-8 hores; +200 m; -1200 m
  Ala Kol es tradueix del Kirguís com ‘llac de colors’. Depenent de la il·luminació atmosfèrica les aigües poden semblar de diferents tonalitats, des de verd esmaragda, turquesa, verd clar o fosc, gris i fins i tot negre.
  Durant l’ascens gaudirem de les boniques vistes del llac. En apropar-nos-hi, veurem la carena principal del Terskei Ala Too i els pics Aksu, Yigit, Karakol, Oguz Bashí entre altres. Des de l'extrem del llac ens costarà una hora i mitja d'arribar fins al coll. Llavors tenim un descens per una morrena i finalment un camí per l'ampla vall Keldike ple de pintorescos paisatges i ramats d'ovelles. Després el camí ens endinsa en el bosc de nou per baixar a la vall d'Arashán.
  En arribar al campament de tendes tenim l'oportunitat de relaxar-nos en les fonts termals. Hi ha fonts d'aigua calenta de fins a + 50 ° C a la vall. Hi ha un balneari de rehabilitació a Altyn Arashán fundat l'any 1963, famós per les seves fonts d'aigua mineral i termals. Aquest té diverses cabanes de fusta ubicades en un territori pla a la riba dreta del riu Arashán.
  Campament de "Altyn Arashán" a 2.600 m (PC)

  Dia 10. Altyn Arashán – Karakol
  Ens traslladarem a la ciutat de Karakol. Visitarem una mesquita Dungana, construcció singular d’estil xinès, però que serveix per a fins de culte musulmà.
  Veurem una vella església Ortodoxa Russa, “la catedral de la Santa Trinitat” feta de fusta sense ni un clau.
  Allotjament en Guest House (PC)

  Dia 11: Karakol – Cholpon Atá
  Després d'esmorzar, anirem cap a la ciutat de Cholpon Atá. Farem una visita al Museu Històric i Etnogràfic local, on podem aprendre més sobre la història dels Kirguís des del segle VIII aC fins als nostres dies i visitarem també una excursió al jaciment de petròglifs de Cholpón Atá, un temple a cel obert que van deixar els escites i huns que data dels segles IX i VIII aC fins als segles III i IV dC. Dinarem en un restaurant local a Cholpon Atá.
  Temps lliure per banyar-se en el llac Issyk Kul.
  Allotjament en hotel 4**** a Cholpon Atá. (PC)

  Dia 12. Cholpon Ata – Bishkek
  Després d’esmorzar, ens traslladarem cap a la ciutat de Bishkek a través del congost de Boom. Temps lliure fins a l’hora de sopar.
  Aquest dia farem el sopar de comiat on hi haurà show folklòric.
  Allotjament en hotel 3*** (MP)

  Dia 13: Bishkek – Aeroport Manás
  Trasllat a l'aeroport internacional per agafar el vol de tornada. (E)

  PC = Pensió completa MP= Mitja pensió E= Esmorzar

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida
 • Nivell: EXIGENT - Rutes on cal estar acostumat a realitzar esforços físics mantinguts. Distància diària de fins a 20km i desnivells fins a 1000m
 • Preus:

  Preus per persona:

  Grup de 6 a 13 persones: 1.785 euros
  Grup de 14 a 18 persones: 1.685 euros

  (els preus poden variar depenent del canvi del dòlar USD)
  A partir de 14 persones us acompanyarà un guia desde Barcelona.

 • Què inclou:

  - Guia de Giroguies des de Barcelona (si el grup és superior a 14 persones)
  - Guia acompanyant de parla castellana
  - Guia de tresc
  - 3 nits en hotel de 3*** a Bishkek en habitació doble
  - 6 nits en campament (tendes o iurtes)
  - 2 nits en Guest House
  - 1 nit en hotel de 4**** a Cholpon Atá en habitació doble
  - Esmorzars, dinars i sopars especificats en el programa
  - Transport intern especificat en el programa
  - Aigua embotellada (1 litre per persona i dia)
  - Entrades especificades en el programa
  - Sopar i show folklòric de comiat
  - 1 portador per cada 2 persones durant el tresc (màxim 20 kg per portador)

 • No inclou:

  - Vol Barcelona - Bishkek - Barcelona
  - Menjars no especificats en el programa
  - Sac de dormir i màrfega en campaments en tenda
  - Suplement habitació individual: 185 €
  - Propines
  - Assegurança d'anul·lació (fins a 3000 €) i assistència per malaltia o accident: 95 € per persona
  - Tot el no especificat a l'apartat "inclou"

 • A tenir en compte:

  - Per fer aquest programa, obligatòriament s'ha de tenir la targeta de federat de muntanya (FEEC o equivalent) amb la modalitat D
  - Els dies que considerem més exigents són tres: els dies 7, 8 i 9 del programa. Els altres dies les caminades són fàcils. En el cas que algú volgués una alternativa a aquests dies, consulteu-nos.

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves

5 comentaris

 • Enllaç del comentari divendres, 25 setembre 2015 18:08 Publicat per Angelina Solà Toà

  El viatge al Kirguistan...poca cosa he de dir ja que encara estic "penjada" en els fantàstics dies passats entre muntanyes, amb uns companys immillorables i una organització i guiatge que, per mi, ha estat impecable...solament que m'hi hagués estat uns dies més. Per mi ha estat un descobriment d'un país del que sols sabia el nom. Viatge per repetir i recomanar. Moltes gràcies a tots els que ho fan possible.

  Informe
 • Enllaç del comentari dissabte, 19 setembre 2015 11:55 Publicat per Nurit (de Argentina)

  Recién llegada de este Espectacular viaje a Kirguistán, aún sorprendida gratamente por todo lo que el país tiene para ofrecer: su naturaleza con esos imponentes y variados paisajes, la gente, la cultura, la comida exquisita….TODO! y sumado a esto, la impecable organización de Ramón y Natalia nuestra guía local, hicieron de este viaje unas vacaciones perfectas!! Muchas gracias y será hasta la próxima!

  Informe
 • Enllaç del comentari divendres, 18 setembre 2015 18:06 Publicat per Avel·lina

  Un viatge fantàstic, dels que no et deixen indiferent i i a més perduren a la memòria. Uns paratges immensos i captivadors, unes muntanyes imponents, una guia del Kirguistan excepcional i un líder-guia català fenomenal.
  Les expectatives que m'anava fent tot llegint el programa s'han complert amb escreix. Tots els dies han estat ben planificats i molt ben aprofitats. El menjar ha estat de primera, especialment quan es menja a les iurtes perquè a més a més de la qualitat dels productes que t'ofereixen hi trobes el valor afegit de poder copsar en poca estona trets d'una cultura ben diferent a la nostra.
  Un viatge molt recomanable i no espereu massa si teniu ganes d'anar-hi. De moment encara hi ha poc turisme.
  Si decidiu fer el viatge no us en penedireu.

  Informe
 • Enllaç del comentari diumenge, 26 juliol 2015 09:18 Publicat per Joan

  Natalia y Ramon,
  Os agradezco personalmente, los muy buenos días pasados juntos en ese encantador país, con sus impresionantes montañas y con sus gentes tan hospitalarias.
  El programa ha estado muy acertado, si bien y como diferente a lo que conocemos de nuestras montañas de España, el entorno del lago Song Kul para mi ha sido lo más impactante. Por lo que me habría aun deleitado más mi espíritu el invertir uno o dos días con los paisajes maravillosos de esas alturas de 3000 metros y porque no dar una vuelta en barca por el lago.
  En fin, Natalia, creo que todos los del grupo guardamos un grato recuerdo de tu persona y si en algo podemos serte útiles ya nos dirás.
  De Ramon, no hablo pues el sabe que lo aprecio mucho como buen profesional que es en el campo del senderismo.
  Y bien, muchas gracias por todo lo aprendido y hasta pronto!

  Informe
 • Enllaç del comentari dijous, 18 juny 2015 13:27 Publicat per Antonia

  Recomiendo este viaje, jamás hubiera imaginado los paisajes grandiosos de este país, sus gentes, los caballos, una comida fresquísima, vaya que me hubiera quedado una semanita más!

  Informe

Deixa un comentari