Ski tour en Terskei Ala Too - Kirguistan

Tien ShanDel 30 de gener al 8 de febrer del 2017

Aire pur, esport i contacte amb la natura endinsat als paisatges muntanyencs del Tien Shan. Travessar pendents i indrets intactes, lluny de la civilització. Gaudir durant l'ascens de les increïbles vistes que ens envolten i del silenci abrumador, per després disfrutar d'uns descensos excitants.
La singularitat d'aquest esquí-tour rau en l'allotjament, previst en càlides iurtes i en les cabanes del campament base a la Vall de Karkará.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Al campament base de Karkará trobarem cabanes amb calefacció, sauna, cuina, iurta-menjador amb estufes i llocs habilitats per a eixugar la roba. Les bases compten amb dues motos de neu per al transport de càrrega i equipaments i també per al trasllat dels esquiadors en cas necessari.

  Dia 1. Vol a Biskek.

  Dia 2. Bishkek - Vall de Karkará.
  Arribada a primera hora del matí a l'aeroport internacional de Manas. Trobada amb el xofer i trasllat al campament base de Karkará a 2.200m, travessant la gola "Boom" a l'extrem oriental de la Serralada kirguiza. Passarem per la riba nord del llac Issyk Kul, segon per la seva grandària entre els llacs alpins del món, després del Titicaca. Farem una parada per esmorçar i seguirem fent camí fins a Karkará. El campament base de Karkará es troba a 88 km de Tyup i de la via principal que porta de Bishkek a Karakol. Les zones per esquiar tenen desnivells entre 300 i 750 metres, tant per a professionals com per a principiants. La capa de neu varia entre 60 i 120 centímetres. Al campament base de Karkará trobarem cabanes amb calefacció, sauna, cuina, iurta-menjador amb estufa i llocs habilitats per a assecar la roba. La base compta amb dos motos de neu per al transport de càrrega i equipament i també per al trasllat dels esquiadors en cas necessari.
  Sopar a l'arribada al campament. Allotjament al campament de Karkará. (PC)

  Dia 3. Dia d'esquí al campament base de la Vall de Karkará.
  Avui esquiarem per les zones properes al campament. A uns 3.000m d'alçada. El desnivell d'aquests pendents oscil·la entre els 700m i 800m, amb inclinacions de 20 i 40 graus.
  Allotjament al campament de Karkará. (PC)

  Dia 4. Vall de Karkará - Vall de Tyup.
  Avui ens traslladem a una altra regió. Al campament de Tyup arribarem travessant el port de Charkuduk (2.875m), des del qual s'obren unes vistes impressionants de la gola de Tyup. El campament està a 11 km del campament base de Karkará. Es puja per una carena descoberta de neu producte dels forts vents de la zona. El descens a la gola de Tyup ofereix un panorama dràsticament diferent. No hi ha vent i el terreny està cobert d'una densa capa de neu. En dependència del que prefereixin els esquiadors la distància a recórrer pot variar de 5 a 10 km. Els nostres equipaments seran portats en motos de neu.
  Allotjament al campament de iurtes de Tyup (2.250m). (PC)

  Dia 5. Vall d'Tyup.
  Després d'esmorzar al campament, continuarem esquiant en aquesta zona, gaudint de les vistes de les muntanyes. Els paisatges d'aquesta vall són encantadors. Pujarem alguns cims propers de no més de 3.000m. Desnivells entre 700m i 1000m.
  Descens al campament de iurtes de Tyup (2.250m). (PC)

  Dia 6. Vall de Tyup - Gola de Tuz.
  Després d'esmorzar i havent preparat els equips ens dirigirem al port de Tuz a 2.875m. Travessarem el port per arribar al cim de Charkuduk a 3.390m. Des d'allà es pot realitzar un descens directe fins al campament de iurtes. Els equips seran transportats a les motos de neu. Si sobra temps podem continuar esquiant a les pendents properes.
  Allotjament al campament de iurtes de Tuz (2.800m). (PC)

  Dia 7. Gola de Tuz.
  Esquiada pels pendents de Tuz. Aquest pintoresc canó està ubicat a la part oriental del campament base de Karkará. Els pendents aquí varien en la seva forma, i a la ruta poden aparèixer avets caiguts i coberts de neu. Desnivells entre 800m i 1000m. Aquí trobarem bones rutes per als amants de l'esquí touring i el backcountry.
  Allotjament al campament de iurtes de Tuz (2.800m). (PC)

  Dia 8. Gola de Tuz - Vall de Karkará.
  Tornada al campament base de Karkará. Esquiarem les pendents en direcció cap a Karkará. Desnivells dentre 700m i 800m.
  Allotjament al campament de Karkará. (PC)

  Dia 9. Vall de Karkará - Bishkek.
  Viatge de tornada a Bishkek per la via nord del llac Issyk Kul.
  Tarda lliure a Bishkek. Allotjament en hotel. (Esmorzar i pic-nic).

  Dia 10. Bishkek - Aeroport.
  Trasllat a l'aeroport de Manas, per agafar el vol de tornada. (E)

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Raquetes de neu, Activitats combinades
 • Nivell: EXIGENT - Rutes on cal estar acostumat a realitzar esforços físics mantinguts. Distància diària de fins a 20km i desnivells fins a 1000m
 • Preus:

  Preu per persona: 1.245 euros

 • Què inclou:

  Serveis de guia i instructor d'esquí
  Allotjament en cabanes i iurtes (7 nits)
  Allotjament en hotel en hab. doble a Bishkek (1 nit)
  Permisos i taxes d'entrada als espais naturals que visitarem
  Transports interiors especificats en el programa
  Transports del material personal entre campaments en motos de neu

 • No inclou:

  Vols
  Sopar a Bishkek (última nit)
  Suplement individual
  Propines
  Begudes alcohòliques i refrescs
  Tot el no especificat a l'apartat "Què inclou"

 • A tenir en compte:

  * Al campament base de Karkará trobarem cabanes amb calefacció, sauna, cuina, iurta-menjador amb estufes i llocs habilitats per a eixugar la roba. Les bases compten amb dues motos de neu per al transport de càrrega i equipaments i també per al trasllat dels esquiadors en cas necessari.

  * Cal portar equip d'esquí de muntanya o esquí alpí (més raquetes) o snowboard (més raquetes)

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari